Gemeente Voorschoten

oorlogsverleden in ontvangst

Burgemeester neemt boek over oorlogsverleden in ontvangst

Braggaar Burgemeester Jeroen Staatsen nam 11 september onder grote belangstelling het boek `Achter verduisterde ramen, Voorschotense kronieken 1940-1950' in ontvangst.

In de raadszaal van het gemeentehuis ontving de burgemeester `Achter verduisterde ramen' uit handen van de auteur Ruud Braggaar. Het meer dan 400 pagina tellende boek gaat over het dorp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Braggaar deed vijf jaar onderzoek, interviewde tientallen betrokkenen en speurde de archieven door om zijn dorpskroniek over de oorlog compleet te maken.

`Met dit boek wordt aandacht besteed aan de historische wortels van Voorschoten. Wij zijn als gemeente blij met deze aandacht voor de wortels en de geschiedenis van Voorschoten, zeker ook voor de periode in en rondom de 2^e Wereldoorlog', aldus de burgemeester. `Het boek gaat over mensen: sterke mensen, onzekere mensen, helden, mensen met slappe knieën mensen in een spagaat, mensen die zich laten meeslepen in populisme, mensen die vanuit werkloosheid en armoede kansen zagen, het gaat over beïnvloedbare mensen. Het boek gaat ook over grenzen stellen, over principes (niet-jood verklaring), over menselijke waardigheid, afstand nemen van discriminatie en over respect.'

Achter verduisterde ramen, Voorschotense kronieken 1940-1950 (ISBN 9789064698477) is bij de uitgever via http://www.canaletto.nl/ rechtstreeks verkrijgbaar. U kunt het ook bij de boekhandel en het Historisch Museum Voorschoten kopen.

Tot 11 november is de boek voor de actieprijs EUR 25,- te koop, daarna is de prijs EUR 29.95.

* 16 september 2009