Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Zeven aanhoudingen bij verkeerscontrole Ochtendgloren A12
Publicatiedatum: 18-9-2009 9:36:20

DUIVEN/ZEVENAAR - Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 september 2009 op de rijksweg A12 ter hoogte van Duiven tijdens de verkeerscontrole 'Ochtendgloren' zeven personen aangehouden voor verschillende feiten. Acht auto's zijn inbeslaggenomen.

In totaal zijn er 740 voertuigen gecontroleerd. Een vrachtwagenchauffeur met 38 brandende lampen aan de voorzijde moest ter plaatse de voeding onklaar maken.

De zeven personen zijn aangehouden voor o.a. het rijden onder invloed (1 met 1,1 promille), het bezit van XTC pillen (2), openstaande boetes die niet betaald konden en wilden worden (2), een Poolse bestuurder met een vals rij- en identiteitsbewijs en een ontsnapte gevangene.

Deze man verklaarde zich de afgelopen tijd aardig te hebben vermaakt op vele adressen en in vele landen. De Koninklijke Marechaussee handelt de zaak met de Pool af.

De parketpolitie inde bij zeven personen een bedrag aan openstaande boetes van in totaal 2338 euro. Twee personen die respectievelijk stonden gesignaleerd van 10 en 7 openstaande feiten zijn ingesloten omdat een persoon het niet kon betalen en de ander niet wilde betalen.

De politie trof een traangasbusje, vijf scherpe patronen en een vlindermes aan. De wapens zijn inbeslaggenomen en tegen de bezitters is proces-verbaal opgemaakt. De bezitter van het traangasbusje betaalde direct 220 euro boete.

De Nationale Recherche stelt een vervolgonderzoek in n.a.v. het aantreffen van 19000 euro aan contanten bij een handelaar.

De Douane trof 1200 sigaretten aan waarover geen accijns was betaald. Zij inde direct een boete en namen de sigaretten in beslag. Tevens troffen zij vijf Nederlandse ingezetenen aan in een voertuig met een buitenlands kenteken. Eventuele achterstallige belastinggelden zullen worden nagevorderd.

De bestuurder van een Duitse Porsche Cayenne reed met handelaarplaten. De bestuurder kon niet aannemelijk maken dat hij de rechtmatige eigenaar was van het voertuig en mocht de auto laten staan voor onderzoek. De Duitse politie wist te melden dat de man een bekend stond voor het plegen van heling.

De belastingdienst trof 11 voertuigen aan, waarvan de eigenaar nog belasting moest betalen. Hiervan zijn er zes inbeslaggenomen.

Naast al deze feiten vielen er nog 52 bekeuringen voor andere (verkeers)overtredingen w.o. het rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid en onverzekerd rijden.

Aan 'Ochtendgloren' werkten ruim 100 personen mee van de regiopolitiekorpsen Gelderland-Midden en Noord en Oost Gelderland, Drugsexpertise NL, Permanent Auto Team, de Verkeerspolitie en Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie Arnhem, Douane, Belastingdienst, Voedsel Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NRW Düsseldorf.

////

---

(