Politiebond ACP

18 september 2009

Troonrede en algemene beschouwingen

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er in de troonrede die dinsdag door de koningin is voorgelezen en het debat tijdens de algemene politieke beschouwingen, niet veel aandacht voor de politie en voor de veiligheid. Concrete maatregelen en plannen zijn er in de troonrede niet aangekondigd.
Tijdens de troonrede en algemene beschouwingen was er weinig aandacht voor veiligheid.

Tijdens de troonrede en algemene beschouwingen was er weinig aandacht voor veiligheid.

De aandacht van het kabinet is gericht op het herstel van de economie. De regering heeft in algemene termen bevestigd dat de samenleving gebaat is bij sociale samenhang, veiligheid en stabiliteit. Met name door een goede samenwerking tussen justitie, politie, gemeenten, reclassering en jeugdzorg. In de verschillende heroverwegingen die in het voorjaar moeten leiden tot concrete plannen zal ook de politie en het veiligheidsdomein worden betrokken. De meeste oppositie partijen hebben inmiddels verklaard dat de huidige bezuinigen teruggedraaid moeten worden. De regeringspartijen blijven van mening dat elk ministerie een deel moet bijdragen aan het oplossen van de financiële problemen.

Wij volgen de situatie op de voet. Houdt voor het actuele nieuws de website in de gaten. Meer informatie over bezuinigingen en bestel vind je in de gelijknamige dossiers.

---