Dienstenbond CNV

Nieuws

17 september 2009

Hoger beroep over all-in uurloon Albert Heijn dient 18 september

Bij het Gerechtshof Amsterdam dient morgen (18 sept.) het hoger beroep over de invoering van een all-in uurloon bij Albert Heijn. CNV Dienstenbond vindt dat de supermarktketen hiermee zowel de wet als de cao overtreedt.

Een all-in beloning houdt in dat in het uurloon van medewerkers componenten zijn verwerkt die niet meer apart uitbetaald worden, zoals vakantiegeld, vakantie-uren, ADV en winstuitkering. Albert Heijn wil werknemers die een contract van 48 uur of minder per periode hebben, op deze manier gaan belonen. Het gaat daarbij niet alleen om de mensen die werkzaam zijn in de supermarkten, maar ook bij Etos, Gall & Gall, CoffeeCompany en bezorgservice Albert.nl.

AH Company voerde afgelopen februari zomaar een all-in uurloon in, zonder daar formeel overeenstemming over te hebben met de vakbonden via de cao. Volgens CNV Dienstenbond gaat deze eenzijdige aanpassing van arbeidsvoorwaarden in tegen wettelijke en cao-afspraken. Daarom spande de bond destijds een kort geding aan. De voorzieningenrechter besliste in maart anders en stelde CNV Dienstenbond in het ongelijk.

Omdat CNV Dienstenbond vindt dat de voorzieningenrechter in die uitspraak enkele aspecten uit deze zaak niet en onjuist zag, ging de vakbond in hoger beroep.