FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: overhandiging Hoogvliet-petitie Alphen aan den Rijn afgelast

Het overhandigen van de petitie waarin werknemers pleiten voor een verbetering van de werkomstandigheden in het distributiecentrum van Hoogvliet in Alphen a/d Rijn is geannuleerd. FNV Bondgenoten heeft in overleg met de Hoogvliet-directie besloten de ludieke actie die aangekondigd was voor vrijdag 18 september af te gelasten.

Niels Suijker, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Het doel van de actie was een signaal afgeven. Nog voordat de petitie is overhandigd, heeft Hoogvliet het initiatief genomen tot overleg met FNV Bondgenoten. Uit dit overleg is gebleken dat Hoogvliet bereid is ideeën ter verdere verbetering van de situatie in het distributiecentrum nader te onderzoeken en te bespreken. We hebben de verwachting dat een aantal verbeterpunten in overleg met de Hoogvliet-directie zal worden gerealiseerd. Het daadwerkelijk overhandigen van een petitie is dan niet meer relevant."

Bij Hoogvliet werken in totaal bijna 5.000 werknemers, waarvan circa 300 in het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn.