Gemeente Voerendaal

\ 16/9/2009 - 20e Schoolsportolympiade in Voerendaal

Op vrijdag 18 september 2009 wordt de 20e Schoolsportolympiade in de gemeente Voerendaal gehouden. De Schoolsportolympiade is een jaarlijks terugkerend evenement voor de 450 leerlingen van de groepen 6 , 7 en 8 van de vier basisscholen in Voerendaal. Vanaf 9.00 uur start een zeer sportief en afwisselend programma. De leerlingen worden over 36 landenteams verdeeld. Deze 36 teams gaan met elkaar de strijd aan. De activiteiten spelen zich af op diverse sport- en tennisvelden, in de sporthal- en zaal en het zwembad bij sportcomplex De Joffer. Natuurlijk zijn er medailles te winnen, maar het belangrijkste is dat de kinderen ervaren hoe leuk samen sporten en bewegen kan zijn. Het programma voor de dag
Een zeer gevarieerd programma met 12 verschillende sporten wordt aan de jeugd aangeboden. Iedere leerling maakt kennis met zoveel mogelijk sporten. Het aanbod van de verschillende sporten wordt voornamelijk door de Voerendaalse verenigingen gerealiseerd. Van handbal tot judo en van reddingszwemmen tot schaken, de verenigingen dragen allemaal hun steentje bij om er een attractieve en spannende dag van te maken.

De dag wordt officieel geopend door burgemeester Sprokkel. Bij het begin vindt er ook een olympische intocht plaats door vertegenwoordigers van alle teams en wordt er door de atleten en de wedstrijdorganisatie een eed afgelegd. In de eed wordt uitgesproken dat iedereen eerlijk en sportief zal deelnemen. De dag wordt afgesloten met een officiële prijsuitreiking door de wethouders Verbraak en Winthagen.
Aanmoedigen
Tijdens deze dag is iedereen uitgenodigd om naar de sporten en sportievelingen te komen kijken en hen aan te moedigen. De sporters zij actief op en nabij het sportcomplex de Joffer aan de Goswijnstraat.