Gemeente Soest

.

Vrijdag 18 september WhoZnext

15 september

De zes jongeren van het WhoZnext-team zijn de laatste maanden druk bezig geweest met het organiseren van een groot sportevenement. De leerlingen zijn afkomstig van het voortgezet onderwijs in Soest en Baarn: het Baarnsch Lyceum, de Waldheim-mavo en het Griftland College. Na een lange tijd van organiseren is het vrijdag eindelijk zover.

Op 18 september doen er meer dan 1100 derde- en vierdeklassers van de genoemde scholen mee. De dag zal worden ingedeeld in drie blokken. Het eerste blok zal om 9.30 uur worden geopend door de wethouders Sport uit Soest en Baarn.

Ook wordt elk blok spectaculair geopend met een demo van het Nederlands Bossabal team `Music en Sport'. Bossabal is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams. Het combineert volleybal, voetbal, gymnastiek en capoeira. Het speelveld bestaat uit luchtkussens en trampolines met een net in het midden. Na deze opening zullen de jongeren zelf meedoen aan allerlei verschillende sporten.

Het sportevenement wordt gehouden in Baarn op de hockeyvelden van BMHV, de tennisaccommodatie De Geeren, de voetbalvelden van VV Eemboys en de fietscrossbaan van FCC The Wheely's. Dit terrein wordt voor die dag volledig omgeturnd in een groot bruisend sportcomplex waar heel veel vernieuwend wordt gesport. Dit is vooral te danken aan de verschillende sponsoren; de Rabobank, SportWays, Ceelen Sport Contructies BV, Albert Heijn Baarn en Humblet Beheer B.V.

Het WhoZnext team wil vele jongeren tegelijk laten sporten en laat ze daarom vrij kiezen aan welke sporten ze deel willen nemen.

Ook toeschouwers welkom

Het belooft een levendig en sportief evenement te worden en iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Een DJ zorgt voor goede muziek tijdens het toekijken naar zoveel sportende jongeren.