ANBO

ANBO en FNV

Roze Vrijdag in Utrecht

Na Roze Maandag in Tilburg, Roze Woensdag in Nijmegen en Roze Zaterdag is er nu ook voor het eerst een Roze Vrijdag in Utrecht, speciaal voor homo-ouderen.

Zichtbaar roze is het motto waarmee deelnemers en bezoekers op vrijdag 18 september op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs hun solidariteit met roze ouderen zullen tonen.

Taboe
De organisatie van deze speciale vrijdag is in handen van Roze 50+ Nederland. Daarin werken ouderenbond ANBO, COC, Movisie en Schorer samen om de zichtbaarheid en sociale acceptatie van roze ouderen te verbeteren. Met een politiek debat, een prijsvraag, een optreden van Dolly Bellefleur en een eigen stand zullen roze ouderen de 50PlusBeurs die dag met een roze randje kleuren. Speciale aandacht gaat uit naar bevordering van de homovriendelijkheid in de zorg.

Ouderen zijn opgegroeid in een tijd dat homoseksualiteit een taboe was. Uit angst voor reactie uit hun omgeving houden zij vaak hun identiteit verborgen. Het sociale isolement is groter dan bij hun heteroseksuele leeftijdsgenoten.

Homoseksuele en lesbische ouderen kunnen voor Roze Vrijdag gratis toegangskaarten aanvragen.