NCRV

Recht in de Regio

Meester Frank Visser geeft juridisch advies in de regio

Vrijdag 18 september

19.25 uur, Nederland 2

Kwesties over een bruidssluier, een niet betaalde rente en een verplaatste parkeermeter in Den Haag

Op vrijdag 18 september start bij de NCRV het tweede seizoen van Recht in de Regio. Mr. Frank Visser gaat samen met medewerkers van het Juridisch Loket weer het land in om op verschillende locaties juridische voorlichting te geven aan .

In de eerste aflevering is hij in Den Haag. Mr. Visser luistert naar de problemen van verschillende personen die om juridisch advies vragen. Een paar voorbeelden van brandende kwesties die deze aflevering aan de orde komen zijn: Mevrouw Baggen van de Nieuwenhuysen is niet tevreden over haar geverfde bruidssluier en wil daarom haar geld terug. Mevrouw van Duijn wil niet meebetalen aan de rente die nooit is betaald over een lening. En tenslotte heeft meneer Peters problemen met een parkeerboete omdat de parkeermeter aan de andere kant van de straat staat. Hoe sterk staan de gedupeerden? Komen zij er uit samen met de hulp van Mr. Visser?

Bruidssluier valt niet in de smaak
Mevrouw Baggen van de Nieuwenhuysen heeft voor haar trouwdag een bruidsjurk uitgezocht. Zij had haar prachtige jurk gevonden in een bruidsboetiek, maar helaas ontbrak een bijpassende sluier. Uiteindelijk is besloten om een andere sluier in de kleur van de jurk te verven en is er diezelfde dag een aanbetaling gedaan. De sluier echter viel niet in de smaak en mevrouw Baggen van de Nieuwenhuysen en ze wil haar aanbetaling terug. Maar een teruggave van de aanbetaling is volgens de eigenaresse van het bruidshuis, mevrouw Knoops, niet mogelijk. Beide partijen hebben geprobeerd om tot een compromis te komen, maar zonder succes.

Niet betaalde rente

Mevrouw van Duijn woont sinds 2006 in een koopappartement in Katwijk. Het jaar daarvoor is er groot onderhoud gedaan aan het gebouw. De vorige bewoner had dit uit eigen zak betaald. Voor andere bewoners die het geld niet konden opbrengen is er door de Vereniging Van Eigenaren (VVE) een grote lening aangevraagd. Deze lening is inmiddels netjes afbetaald, maar door een miscommunicatie is er nooit rente betaald. De VVE zit nu met een schuld van ⬠40.000,-. en verwacht dat alle bewoners hieraan meebetalen. Mevrouw van Duijn is het hier niet mee eens. Ten tijde van het onderhoud woonde ze nog niet eens in het appartementencomplex, ze vindt dat zij niks met deze schuld te maken heeft.

Verplaatste parkeermeter

En meneer Peters gaat nog regelmatig naar zijn oude woonplaats, Rotterdam. Al jaren parkeert hij zijn auto op dezelfde plek. Vier jaar geleden werd daar flink gebouwd en was de parkeermeter tijdelijk verdwenen. Onlangs is de parkeermeter weer teruggeplaatst, maar dan aan de overkant van de straat. Meneer Peters is ervan uitgegaan dat deze meter niet voor de straat geldt waar hij zijn auto parkeert. Maar tot zijn grote verbazing kreeg hij, na vier jaar, toch een parkeerboete.

Deze en andere kwesties zijn te zien in de eerste aflevering van Recht in de Regio.