FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: werknemers Hoogvliet-distributiecentrum pleiten betere werkomgeving

Vrijdag 18 september overhandigt een werknemersdelegatie van het distributiecentrum Hoogvliet in Alphen a/d Rijn een petitie aan de leiding van het distributiecentrum. Ruim 100 werknemers pleiten voor een verbetering van de werkomstandigheden.

Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten: "De betrokkenheid van werknemers is groot, dat blijkt ook uit deze petitie. Ze vragen om maatregelen die gericht zijn op veiligheid, kwaliteit en aandacht voor de mens. Feitelijk willen de werknemers plezier in het werk houden."

In de petitie vragen de Hoogvliet-werknemers onder andere om een betere naleving van de planningen. Te vaak worden werknemers eerder naar huis gestuurd omdat er geen werk is. Deze uren komen vervolgens op het bordje van de werknemer. Ook moeten er betere afspraken komen over de werk- en rusttijden van de chauffeurs.

Suijker: "De leiding zou ook de waardering voor en het toekomstperspectief van werknemers centraal moeten stellen in de functionerings- en beoordelingsgesprekken. En het vaste personeel vindt ook dat de uitzendkrachten en collega's met tijdelijke krachten in vaste dienst moeten komen."

Bij Hoogvliet werken in totaal 4.500 werknemers, waarvan circa 300 in het distributiecentrum in Alphen a/d Rijn.