Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Congres Recente ontwikkelingen in de Spoedzorg

18 september 2009

Volgens de patiëntenbeweging heeft geïntegreerde spoedzorg de voorkeur boven verzuilde spoedzorg, want patiënten kunnen dan terecht bij één spoedzorg in de regio. Daar vindt dan triage plaats naar de beste hulpverlener.

Als er aanvullend onderzoek nodig is, is dat dichtbij want spoedposten liggen op het ziekenhuisterrein. Het blijkt razend moeilijk te zijn om spoedposten te realiseren in al hun facetten.

Drie spraakmakende inleiders uit Nederland: Markus Kruyswijk, huisarts en lid RvB Vereniging van Huisartsenposten, traumatoloog Loek Leenen, UMC Utrecht en Zorgverzekeraar Marjolein Verstappen en één uit de UK, Valerie Latimer, professor of health services, blikken op 18 september vooruit op de toekomst van de geïntegreerde spoedzorg. Inhoud, kwaliteit, structuur en bekostiging komen aan bod.

Alle recente ontwikkelingen in de spoedzorg komen aan de orde in twintig workshops op deze `Jaarbeurs van alle nieuwe ontwikkelingen bij ambulancediensten, SEH, huisartsenposten en crisisdiensten GGZ'

Meer info en aanmelding

Consument en de Zorg

Vraag of klacht over de zorg?

Klik dan hier of neem contact op

met het meldpunt Consument en de Zorg : T 030 29 16 777