KAS BANK

KAS BANK breidt Europees netwerk verder uit met MTF Equiduct

KAS BANK heeft haar Europees netwerk verder uitgebreid met clearing & settlement diensten voor transacties op het alternatieve handelsplatform Equiduct. Daarmee omvat het netwerk van KAS BANK nu 25 gereguleerde en alternatieve beurzen in Europa.

Equiduct is een MiFID compliant elektronisch handelsplatform (Multilateral Trading Facility, MTF) voor de meest liquide effecteninstrumenten met een notering op de gereguleerde beurzen in de Europese Economische Ruimte. Equiduct maakt hiervoor gebruik van het handelssysteem van Börse Berlin in Duitsland. Equiduct heeft haar markt verdeeld in diverse geografische segmenten en volgt daar de lokale marktpraktijk. Voor de afwikkeling van aandelen die genoteerd staan op de markten van NYSE Euronext en London Stock Exchange (inclusief SIX Swiss Exchange "Swiss Blue Chip Segment") maakt zij gebruik van LCH.Clearnet als centrale tegenpartij.

KAS BANK Services
Voor de afhandeling van transacties van haar cliënten op de markten van NYSE Euronext en London Stock Exchange (inclusief SIX Swiss Exchange) via Equiduct maakt KAS BANK gebruik van haar status als General Clearing Member bij LCH.Clearnet SA en LCH.Clearnet Ltd.

Met de nieuwe aansluiting op Equiduct komt het aantal directe aansluitingen van KAS BANK op Multilateral Trading Facilities op zeven. In totaal zijn nu 25 gereguleerde en alternatieve beurzen direct aangesloten op het Single Platform van KAS BANK in Amsterdam. Via dit technisch platform verwerkt KAS BANK op uniforme wijze transacties van haar cliënten op alle markten waar zij actief zijn. Hierbij maken zij gebruik van één onderpand- en marginregeling. Daarmee creëert KAS BANK in feite één Europese markt voor haar cliënten.

Copyright © 2008 KAS BANK N.V. Alle rechten voorbehouden