Cruyff Court decor van Alliantie Amsterdam toernooi In samenwerking met het WK Amsterdam

Woningcorporatie De Alliantie Amsterdam organiseert in samenwerking met het WK Amsterdam een toernooi op Cruyff Courts. Dit toernooi voorafgaand en tijdens het WK Amsterdam bestaat uit deelnemers die wonen in Nederland maar uitkomen voor hun land van herkomst.

Afgelopen zondag werd het tweede toernooi in deze serie gehouden. Het Cruyff Court Oost-Watergraafsmeer aan de Polderweg was het decors van een vrolijk samenzijn van culturen. Een groot succes: het zonnetje scheen, de barbecue rookte en de muziek schalde uit de speakers. Het belangrijkste van de dag; het voetbaltoernooi. Maar liefst 6 teams streden tegen elkaar in twee poules. Egypte, Iran en Suriname in poule A. Brazilië, Mexico en China in poule B. De finale tussen deze poules ging tussen Egypte en Mexico, de vermoeide jonge spelers van Mexico werden zorgvuldig weggetikt door de wat oudere uitgeruste mannen van Egypte.

Egypte, als winnaar van dit toernooi, speelt 7 juni de finale van het Alliantie Amsterdam toernooi tegen Marokko, die het toernooi van 19 april in Slotermeer Noord won. Deze finale vindt plaats op het WK Amsterdam, sportpark Middenmeer. Een spannende strijd, wie wordt er Kampioen Alliantie Amsterdam toernooi 2009?