Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 13-04-2009

Bestuurder onder invloed

BAARN Zaterdagavond 11 april heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 39-jarige automobilist uit Soest kreeg rond 22.50 uur op de Zandvoortweg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. De Soester werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 730 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs direct inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Gewapende overval

SOEST Op een horecagelegenheid aan de Van Weedestraat vond zaterdagavond 11 april een gewapende overval plaats.

Omstreeks 20.40 uur kwamen twee mannen de horecagelegenheid binnen. Het tweetal eiste onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen geld van de 57-jarige eigenaar. Nadat de overvallers een onbekend geldbedrag hadden buitgemaakt renden zij de zaak uit in de richting van de Lindenlaan. De politie heeft een onderzoek in de buurt uitgevoerd maar geen verdachten meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewapende overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Eemnes, tel. 0900 88 44.

Vrachtwagen beklad

BAARN Op de Wakkerendijk heeft de politie zaterdagmiddag 11 april twee jongens aangehouden omdat zij met spuitbussen een vrachtwagen en het talud hadden beklad.

Door getuigen werd rond 15.30 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat twee jongens bezig waren met het bespuiten van een vrachtwagen ter hoogte van de Wakkerendijk. Ter plaatse troffen agenten twee minderjarige jongens, 15 en 13 jaar uit Ermelo en Laren aan. De jongens hadden een vrachtwagen en een deel van het talud met gouden verf beklad. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Dronken bestuurder

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de vroege ochtend van Eerste Paasdag 12 april reden agenten tijdens horeca-surveillance over de Bikkersweg te Bunschoten. Zij wilden een personenauto staande houden om de bestuurder te laten blazen, maar deze ging er vandoor. De agenten troffen de lege auto na een korte achtervolging aan op de Prinses Irenestraat bij de brandweer. Zij possten even verderop, waarna na enkele minuten twee jonge mannen kwamen aanwandelen. De bestuurder mocht alsnog blazen, waarbij bleek dat hij gedronken had. Hij werd hiervoor aangehouden.

Plotseling rende deze weg; hij kon niet meer achterhaald worden. De politie weet echter wie hij is. De passagier, een een 22-jarige man uit Bunschoten, werd aangehouden omdat hij geen ID-bewijs bij zich had. Toen zijn vriending dit op het bureau kwam brengen, werd hij weer in vrijheid gesteld.