AutoRai

Saab 9-5 nu in luxe Business- en Griffin-uitvoering

(11/10/2008)
Saab zet zijn topmodel, de Saab 9-5, in de schijnwerpers. Het merk introduceert twee uitvoeringen die de huidige line-up van de luxe middenklasser zullen vervangen: de Saab 9-5 Business en de Saab 9-5 Griffin. Beide uitvoeringen vallen op door hun aantrekkelijke, rijke uitrusting en zeer scherpe prijzen.

De ânieuweâ Saab 9-5 Business vertoont grote overeenkomsten met de huidige Business-uitvoering. De uitrusting is hetzelfde, maar daarbovenop is de nieuwe 9-5 Business voorzien van een groot aantal uiterlijke verfraaiingen. Opvallend is de kenmerkende Aero-achterbumper met de duidelijk zichtbare uitlaat inclusief chromen eindstuk. De 9-5 Business is tevens herkenbaar aan de mat chromen omlijsting van grille en koplampen. In het interieur vallen de stijlvolle afwerking â in getint chroom â van het dashboard en de portieren op. De versnellingspook en de handrem van de Saab 9-5 Business zijn uitgevoerd met stiksel in accentkleur.

Voor de nieuwe Saab 9-5 Business zijn drie motoren leverbaar: de 1.9 TiD, de 2.0t en de 2.0t BioPower. Deze zijn naar keus te combineren met een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische transmissie. De vanafprijs van de Saab 9-5 Business 2.0t handgeschakeld bedraagt 37.845 euro.

Griffin
Net als de Saab 9-5 Business is ook de nieuwe Saab 9-5 Griffin voorzien van een groot aantal extraâs. Deze uitvoering heeft hetzelfde uitrustingsniveau als de huidige Saab 9-5 Aero, plus de optische toevoegingen van de nieuwe Saab 9-5 Business. De Saab 9-5 Griffin is verder herkenbaar aan de Griffin-badge, de dubbel vijfspaaks lichtmetalen velgen van 7,5 x 17 inch (ALU83) met 235/45 R17-banden, de sportstoelen met geperforeerd lederen two-tone bekleding, het met leder beklede sportstuur met contrasterend stiksel en een pianozwarte afwerking in het interieur.

Voor de Saab 9-5 Griffin is er eveneens keuze uit de 1.9 TiD-, de 2.0t- en de 2.0t BioPower-motor in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische transmissie. Er kan echter ook gekozen worden voor de Saab 9-5 Griffin met 2.3T Aero-motor van 260 pk. Voor deze Saab 9-5 Griffin Aero geldt een additionele meerprijs. De Saab 9-5 Griffin is er vanaf 44.695 euro als 2.0t met handgeschakelde transmissie.