Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuwe Creative Factory aan de Dordtselaan geopend!

De Creative Factory groeit uit zijn jasje en opent daarom een nieuwe vestiging op de Dordtselaan. Al voor de opening van de Creative Factory in de Maassilo is de vraag naar vierkante meters ruim vier keer zo groot als het aanbod. De Creative Factory breidt daarom uit met satellietvestigingen in de omliggende wijken.

De eerste satelliet is op de Dordtselaan. In de nieuwe Creative Factory op de Dordtselaan zitten onder andere een modellenbureau, filmmaker, party organisator en het internetportaal www.rotterdamistop.nl. Op deze website is steeds het nieuwste aanbod van attracties en evenementen in Rotterdam te vinden.

Sinds de opening van de Creative Factory op 15 mei van dit jaar zijn al 60 innovatieve en aansprekende ondernemers gevestigd in de voormalige graansilo. De aantrekkingskracht op andere ondernemers is groot en daarom breidt de Creative Factory uit. Op de Dordtselaan, vlakbij de Maassilo, zijn 4 panden in gebruik genomen door aansprekende bedrijven. Dit is slechts het begin. Er is namelijk een toenemende vraag naar kleinschalige bedrijfsruimten in Rotterdam Zuid.

Het belang van kleine bedrijfsruimtes voor beginnende ondernemers is voor de lokale economie niet te onderschatten. Ze fungeren als een motor voor de toekomst. Het aantrekken van ondernemers is zelfs juist een voorwaarde voor de sociaal economische revitalisering van Rotterdam-Zuid. Na de Dordtselaan volgt Oud-Charlois en vervolgens wordt gekeken of er nog extra bedrijfsruimte in de Maassilo kan worden gegenereerd. Daarnaast ontwikkelt de Afrikaanderwijk zich in rap tempo tot een gebied waar het prettig ondernemen is.

Creative Factory richt zich op ondernemers uit vijf clusters: Media, Mode, Muziek, Ontwerp en Zakelijke Dienstverlening. Per cluster wordt een mix samengesteld van sterke ketens. Hierdoor kan iedereen zich op zijn kernkwaliteiten focussen en daarin snel groeien. Voorbeeld van een keten is een architect, interieurontwerper, mode ontwerper, grafisch ontwerper en webdesigner. Samen kunnen ze een bedrijf vanuit het niets volledig vormgeven: van het pand tot het personeel en de volledige huisstijl. De Creative Factory biedt de jonge startende ondernemers coaching en matched de bedrijven actief aan elkaar, aan externe opdrachtgevers en aan de partners van de Creative Factory. De partners zijn grote, sterke bedrijven als Rabobank, Hogeschool Rotterdam, Vestia, AM en Albeda College. Meer weten over de bedrijven in de Creative Factory? Kijk op www.creativefactory.nl

Creative Factory

Bron: Leo van Loon, Creative Factory