Gemeente Valkenswaard

Mantelzorgdag Valkenswaard en Aalst-Waalre

Mantelzorgdag Valkenswaard en Aalst-Waalre

Bent u mantelzorger? Dat zou best kunnen. Want ongeveer één op de tien Nederlanders is mantelzorger. Iedereen die zorg verleent aan een ziek of gehandicapt familielid of bekende, wordt mantelzorger genoemd.

De zorg wordt vaak verleend naast andere bezigheden en verplichtingen als een gezin, werk of opleiding. Hoewel de zorg voor een ander vaak voldoening geeft, is het soms ook zwaar. Om mantelzorgers te ondersteunen bij hun taak organiseren de steunpunten Mantelzorg De Kempen en Valkenswaard samen met PuntExtra ieder jaar een Mantelzorgdag.

Mantelzorgdag
Doel van de Mantelzorgdag is om mantelzorgers eens in het zonnetje te zetten. Bezoekers krijgen op die dag een ochtend- en middagprogramma aangeboden met ontspannende activiteiten. De dag is speciaal bedoeld voor mantelzorgers in de gemeenten Waalre en Valkenswaard. Dit jaar wordt de mantelzorgdag gehouden op maandag 10 november van 10.00 tot 16.00 uur in ontmoetingscentrum 't Klooster aan de Hoogstraat 6 in Waalre.

Programma
Na de koffie om 10.00 uur volgt een speelse opening. Daarna kunnen bezoekers meedoen aan één van de zes workshops die op het programma staan: mediterane hapjes bereiden, werelddans, kaarsverlichting maken, koersbal onder deskundige begeleiding, kleurenanalyse en luisteren naar anekdotes en wetenswaardigheden uit het Brabantse verleden. Voor de daarop volgende lunch wordt uitgebreid de tijd genomen (van 12.30 tot 14.00 uur). Dit biedt de bezoekers de gelegenheid om gezellig te praten met andere mantelzorgers. 's Middags worden opnieuw workshops aangeboden.

Gratis deelname
Mantelzorgers die de Mantelzorgdag willen bijwonen, kunnen een aanmeldformulier aanvragen bij het Steunpunt Mantelzorg in Valkenswaard, telefoon 040-2013 136 of het Wmo-loket in Waalre, telefoon 040-2282 595.

Aanmelden kan tot woensdag 29 oktober.