Ingezonden persbericht


IFS Applications breidt functionaliteit in F-35 Joint Strike Fighter uit

Eindhoven, 13 oktober 2008 - Lockheed Martin, producent van de roemruchte F-35 Joint Strike Fighter, heeft besloten om het gebruik van IFS Applications(TM) binnen het Autonomic Logistics Information System (ALIS) van het gevechtsvliegtuig uit te breiden.

ALIS is het meegeleverde systeem van de JSF dat alle operationele functionaliteiten voor de stealth fighter integreert. Het systeem draagt onder meer zorg voor de configuratie en prestatie van het vliegtuig en levert diagnoses en prognoses. Door het systeem is te allen tijde de toestand van het vliegtuig bekend aan boord én op de grond, zodat optimale efficiency in onderhoud en reparaties wordt bereikt.

IFS Applications(TM) wordt momenteel binnen ALIS gebruikt voor supply chain management. Lockheed Martin heeft nu besloten ook voor maintenance management op IFS te vertrouwen. Deze uitbreiding wordt naar verwachting ontwikkeld en geïmplementeerd in 2010.

Cindy Jaudon, CEO van IFS Noord Amerika, legt uit waarom Lockheed Martin gekozen heeft voor IFS als één van de strategische partners binnen het Joint Strike Fighter ALIS-project: "Door onze groeiende ervaring binnen de ruimte- en defensiebranche enerzijds en onze status als dé organisatie voor 'maintenance & enterprise asset management' anderszijds hebben wij een leiderspositie kunnen verwerven binnen de ruimte- en defensiebranche.

"Deze positie hebben we gecreëerd door gespecialiseerde, branchespecifieke oplossingen te ontwikkelen voor de ruimte- en defensiebranche", vervolgt Jaudon. "We ontwikkelen deze oplossingen in nauwe samenwerking met organisaties gespecialiseerd in deze problematiek, zoals Lockheed Martin in dit geval. In de toekomst willen wij deze relaties verder uitdiepen om samen de beste oplossingen te kunnen bieden in deze dynamische markt."

Over IFS
IFS is een in 1983 opgericht en beursgenoteerd bedrijf (OMX STO: IFS), dat IFS Applications(TM) ontwikkelt, verkoopt, implementeert en onderhoudt. IFS Applications(TM) is een volledig geïntegreerd, uit componenten bestaand ERP-systeem, gebaseerd op SOA-technologie. IFS heeft meer dan 2.000 klanten in 54 landen en 2.600 medewerkers. Het bedrijf richt zich op luchtvaart & defensie, energie- & nutssector, productiebedrijven, procesindustrie, automobielindustrie, retail & groothandel en constructie, contracten & service management. Meer informatie over IFS is beschikbaar op www.IFSNL.com.



Ingezonden persbericht