Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mislukte Filevrije Dag: tijd om filerijders te kalmeren Verpleegsters delen pillen tegen verkeersinfarct uit op Rijksweg A2

Na de mislukte Filevrije Dag van de ANWB is de moed de filerijders in de schoenen gezakt. Om de dagelijkse gedupeerden in de herfstvakantie te troosten, delen verpleegsters op woensdag 15 oktober kalmerende pillen uit aan bezoekende automobilisten van tankstation De Lucht-West op de A2 (Utrecht richting Den Bosch), ter hoogte van Bruchem. De pillenactie is op touw gezet door Stichting Struisvogel, de stichting die als doelstelling heeft om via een actieve communicatie de politiek en overheid zo scherp mogelijk te houden over de filecrisis. De eerste pil wordt rond 16:00 uur uitgereikt, de actie eindigt rond 17:00 uur.

Vorige week kwam initiatiefnemer van de Partij van de Filerijder LUC VAN BUSSEL met een angstaanjagende extrapolatie van de cijfers van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. Nederland stevent af op een verkeersramp, zo luidde de conclusie. Als we nu niets aan de verkeerssituatie doen, dan hebben we in 2020 te kampen met 370 miljoen fileverliesuren. Dat is een explosieve verhoging ten opzichte van het aantal fileverliesuren in 2007 (147 miljoen). Van Bussel heeft de meest schrijnende bevindingen van één jaar onderzoek samengevat in een boek, "INFARCT!: De naderende stilstand van Nederland".

"INFARCT!"
Meegesleept door een absurde asfaltfobie en gehinderd door een doorgeschoten poldermodel is de aanleg van nieuwe weg- en spoorinfrastructuur in Nederland sinds de jaren '70 van de vorige eeuw verlamd geraakt. Het boek "INFARCT!" kaart overduidelijk aan hoe het fileleed de afgelopen decennia is gevormd en daarbij wordt geen enkele verantwoordelijke ontzien. Het boek is online te koop via www.hetinfarct.nl en kost E 19,95. De inkomsten die door het boek worden gegenereerd komen ten goede aan Stichting Struisvogel.

EINDE BERICHT