Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 13 Oktober 2008

EYEWORKS GENOMINEERD VOOR PRESTIGIEUZE INTERNATIONALE EMMY AWARD

Met het Argentijnse programma 'CQC' behoort Eyeworks tot de laatste vier kanshebbers op de internationale Emmy Award in de categorie non-scripted entertainment. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt tijdens de vakbeurs MIPCOM in het Zuid-Franse Cannes. Het is de achtste keer dat het Eyeworks programma is genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding. Tot de andere genomineerden behoren 'De Grote Donor Show'(Nederland), 'Canada's Next Great Prime Minister' (Canada) en 'Doors' (Japan). De winnaar wordt bekendgemaakt op 24 november in New York.

Reinout Oerlemans, CEO Eyeworks: "Het is natuurlijk heel bijzonder om voor deze prijs in aanmerking te komen, en dan ook nog eens voor de achtste keer met hetzelfde programma. Ik heb mijn vertrouwen in dit programma nooit onder stoelen of banken gestoken. Zojuist hebben we een Amerikaanse pilot aflevering opgenomen die ik nu presenteer aan alle Amerikaanse zenders. En ook in Nederland bestaat vergevorderde interesse een lokale variant op de buis te brengen, dat zou echt geweldig zijn. Ik hoop dat deze nominatie nogmaals benadrukt wat voor een bijzonder programma het is."

CQC is oorspronkelijk afkomstig uit Argentinië waar het al sinds 1995 een absolute kijkcijferhit is en de mening op straat bepaalt. Tevens produceert Eyeworks het programma nu in Chili, Brazilië, Spanje, Italië en Portugal.

Over Eyeworks

Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport ontwikkelt, produceert en distribueert. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in 14 landen, op 4 verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan 50 landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het nationaal elftal. Eyeworks heeft drama-, film- en documentaire titels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10 en De Brief voor de Koning. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en ready-made programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, Ticket to the Tribes, Win My Wage, Who Wants to Marry my Son en meer zelf ontwikkelde programma's als Beat the Blondes en De Italiaanse Droom.



Ingezonden persbericht