Ingezonden persbericht


PC-WARE vindt in Oostenrijkse Raiffeisen Group een strategische investeerder

Raiffeisen Informatik GmbH, onderdeel van de Raiffeisen Bank Group, heeft vandaag aangekondigd een strategisch belang te nemen in de internationale service provider, PC-WARE Information Technologies AG. Onder voorwaarden van een directe kapitaalverbetering van PC-WARE, heeft Raiffeisen Informatik GmbH een kapitaalinjectie gerealiseerd van 36 miljoen euro via haar dochteronderneming PERUNI Holding GmbH. De Raiffeisen Group heeft tevens een bod gedaan op een gedeelte van de aandelen van de PC-WARE Group. Met een bedrag van 16,50 euro per aandeel, hoopt het een belang van tenminste 50,1% van de aandelen over te nemen.

Als strategische investeerder met een lange-termijn perspectief, zal de Raiffeisen Informatik Group de kapitaalpositie van PC-WARE sterk verbeteren. Tevens biedt dit mogelijkheden voor verdere groei. De Raiffeisen Group heeft een netwerk opgebouwd van strategische holdings in diverse sectoren, die allen succesvol opereren. De samenwerking creëert grote kansen voor beide organisaties om klanten aan te trekken en nieuwe markten te verkennen, door uitbreiding van producten en diensten.

De geplande strategische overname zal de vermogenspositie van PC-WARE verbeteren en biedt voldoende liquiditeit om een verdere groei te realiseren. Knut Löschke, CEO van PC-WARE reageert: "We zijn blij dat we, vooral in deze turbulente tijden, zo´n sterke partner als de Raiffeisen Informatik Group, met de Raiffaisen Bank Group op de achtergrond, mogen verwelkomen. Deze stap zal ons dichter bij ons doel brengen: van PC-WARE de leidende, onafhankelijke full-service ICT provider in Europa maken." Marc Betgem, Algemeen Directeur PC-WARE Nederland, sluit zich hier volledig bij aan: "Door deze kapitaalinjectie zijn wij in Nederland beter in staat onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. We kunnen ons hiermee nog meer positioneren als de IT-dienstverlener waartoe wij inmiddels uitgegroeid zijn."

PC-WARE zal onder eigen naam blijven handelen en onafhankelijk blijven opereren. Er is slechts weinig overlap tussen de productportfolio´s van beide partijen, waardoor Raiffeisen Informatik en PC-WARE elkaar uitstekend zullen complementeren. Wilfried Pruschak, CEO van Raiffeisen Informatik GmbH zegt hierover: "PC-WARE biedt voor ons aantrekkelijke investeringsmogelijkheden, waarmee we ons portfolio kunnen uitbouwen, vooral als we kijken naar de geografische aanwezigheid van PC-WARE. We verwachten een groei in vraag naar IT services, vooral in de gebieden van outsourcing, hosting, software en klantsupport. Met dit in gedachten, kunnen we met de strategische groei van ons portfolio door de investering in PC-WARE, onze marktkansen in heel Europa laten toenemen. "

PC-WARE Information Technologies BV

Stephanie Fromberg
Marketing & PR Manager

Naritaweg 177
1043 BW Amsterdam


* E-mail : stephanie.fromberg@pc-ware.nl ( Phone : +31 20 711 48 00
( Phone direct : +31 20 711 47 91
( Mobile : +31 6 294 677 08
Ê Fax : +31 20 711 48 01
þ Website : www.pc-ware.nl