Gemeente Maastricht

Sluiting woningen in Maastricht op grond van Opiumwet

Datum: 13 oktober 2008

De burgemeester heeft op grond van artikel 13b van de Opiumwet twee woningen gelegen aan het Old Hickoryplein 41C en Malbergplein 19C in Maastricht met ingang van 9 oktober 2008 gesloten voor de duur van drie maanden. Op 1 november 2007 is de wijziging van artikel 13b van de Opiumwet in werking getreden. De burgemeester heeft op grond van dat artikel de bevoegdheid gekregen om bestuursdwang toe te passen indien in een woning dan wel in of op bij de woning behorende erven een middel als bedoeld in artikel 2 of 3 van de Opiumwet wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt dan wel daartoe aanwezig is.

In beide woningen is een hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Het zijn de achtste en negende woning die gesloten worden op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Zoals bekend is de handel in en gebruik van verdovende middelen in de gemeente Maastricht een groot probleem. Dealers, drugsgebruikers, drugsrunners, criminaliteit, vervuiling en evoelens van onveiligheid bepalen het beeld en de sfeer in een groot deel van de stad. Aanpak van illegale handel is een speerpunt van beleid in de Operatie Coffeecorner en samen met de politie wordt dit hardhandig aangepakt.

Een situatie zoals in de beide woningen aangetroffen is, is in strijd met de Opiumwet en dient dan ook met het oog op de bestrijding van de illegale handel bestreden te worden.

De eigenaren van de woningen zijn in kennis gesteld van dit besluit van de burgemeester.