Politie Amsterdam-Amstelland



Klanten houden overvaller aan / Ferdinand Bolstraat (13/10/08)

Een 21-jarige man uit Amsterdam is zondagmorgen door klanten van een horecagelegenheid aangehouden. De man overviel de zaak maar werd, nadat hij deze had verlaten, tegen de grond gewerkt.

Omstreeks tien uur bedreigde de overvaller het personeel en de aanwezige klanten met een vuurwapen. Hij eiste onder andere geld en mobiele telefoons. Daarna liep hij de zaak uit maar werd op de Gerard Doustraat door twee achtervolgende klanten aangehouden. Daarbij viel het vuurwapen op de grond. Agenten namen de verdachte over waarna de Amsterdammer is ingesloten. Bij de overval raakte niemand gewond.

Politie houdt winkeldieven aan / Singel (13/10/08)

De politie heeft zaterdagmiddag op het Singel drie mannen en een vrouw aangehouden die hun auto vol hadden geladen met gestolen goederen uit winkels.

De verdachten pleegden de diefstallen met behulp van speciaal daarvoor geprepareerde jassen. Zo konden ze kleding, serviesgoed, voedsel en andere kleine voorwerpen gemakkelijk wegnemen. De buit had een totalewaarde van ongeveer drieduizend euro. Van drie van de vier verdachten is de identiteit nog in onderzoek.
Drie aanhoudingen na vechtpartij / Van Hallstraat (13/10/08)

Bij een vechtpartij in een café aan de Van Hallstraat zijn zondagmiddag drie mannen van 41, 47 en 49 jaar oud aangehouden. Vermoedelijk is het vechten ontstaan toen de 41-jarige met een barkruk begon te slaan. Hij kreeg daarna zelf ook klappen en raakte daarbij dusdanig gewond dat hij in ziekenhuis werd opgenomen. De recherche van district West stelt een onderzoek in.

Slechts twee voorwerpen bij preventief fouilleren / Rembrandtplein (13/10/08)

Slechts twee voorwerpen nam de politie bij een preventief fouilleeractie op het Rembrandtplein in de nacht van zaterdag op zondag in beslag.

Ongeveer vijfhonderd personen werden gecontroleerd. De politie trof bij één persoon een ploertendoder aan en bij een ander een stuk glas van een bierfles. Veel mensen reageerden positief op de actie.