Ingezonden persbericht


Trend Micro vergroot online vrijheid voor consumenten met vernieuwde 2009 Consumer Security Suites

Hilversum, 13 oktober 2008 Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704), leverancier van beveiligingsoplossingen, lanceert de 2009-versies van zijn consumentenproducten: Trend Micro Internet Security en Trend Micro Internet Security Pro. Deze oplossingen beveiligen gegevens tegen online bedreigingen. Aanzienlijk minder belasting van pc-geheugen, snellere installatie en meer beschermingsopties zijn de voornaamste pluspunten van de nieuwe producten. De oplossingen worden gefaciliteerd door het Trend Micro Smart Protection Network. Deze beveiligingsinfrastructuur spreidt zich uit van de client tot in-the-cloud. Zo heeft het Smart Protection Network toegang tot de nieuwste gegevens over web- en e-mailbedreigingen. Hiervoor gebruikt het raamwerk reputation-technologieën die de bedreigingen vergelijken met in-the-cloud bedreigingsdatabases.

Bij deze nieuwe productversies hebben we ons gericht op de ontwikkeling van producten die intelligentere bescherming bieden tegen malware voor het stelen van data en tegelijkertijd minimale impact hebben op computercapaciteit. Klanten profiteren van 40 procent minder belasting van hun pc-geheugen en 50 procent snellere opstarttijd , zegt Carol Carpenter, Vice-President Global Marketing van de Trend Micro Consumer Business Unit. Met het Trend Micro Smart Protection Network bieden we onze klanten de krachtigste real-time bescherming tegen de nieuwste internetbedreigingen. Ondertussen kunnen ze zorgeloos al hun online activiteiten uitvoeren.

Trend Micro heeft de 2009 Consumer Security Suites uitgerust met verschillende nieuwe functies voor verstandig en veilig internetgebruik.
* Een verbeterde Home Network Management-functie. Hiermee kunnen gebruikers andere computers in hun thuisnetwerk op afstand beheren. Hiervoor biedt Trend Micro een grafische thuisnetwerkkaart en blokkeert apparaten die zonder toestemming op het draadloze thuisnetwerk proberen in te loggen. De nieuwe Worry-Free Click beschermt klanten met een extra beveiligingslaag. Deze functie scant e-mails, websites en instant messages op verdachte links. Ook blokkeert de oplossing spam ongeacht volume en zonder concessies aan de computerprestaties.
* Met de verbeterde functionaliteit voor ouderlijke controle kunnen ouders hun controlemaatregelen per gezinslid op maat instellen. Het controleren van de datum waarop, en periode dat kinderen internetten is een van de nieuwe mogelijkheden. Ouders kunnen eveneens specifieke informatiecategorieën bepalen (zoals adres, telefoonnummer, wachtwoorden etc.) die absoluut niet verstuurd mogen worden.
* Het Security Activity Dashboard voorziet consumenten van een uitgebreid en te personaliseren overzicht van alle beveiligingsactiviteiten op hun computer. Het beknopte overzicht omvat duidelijke diagrammen en grafieken. Zo leren ze meer over hoe en wanneer computers aangevallen worden en kunnen ze daar rekening mee houden in hun surfgedrag.
* De Quick Scan checkt een computer razendsnel op malware op plaatsen waar deze zich meestal nestelt. Dit is aanzienlijk sneller dan een volledige systeemscan. De Quick Scan functioneert los van de State Aware-functie. Dat betekent dat de oplossing scans en updates alleen uitvoert op de momenten dat gebruikers daar geen last van hebben zo krijgen ze bijvoorbeeld geen irritante meldingen tijdens het bekijken van een video, het houden van een PowerPoint-presentatie of het spelen van een computergame.
* De bescherming naar een smartphone uitbreiden? Ook daarvoor biedt de Trend Micro 2009 Consumer Security Suites functionaliteit. Internet Security Pro biedt mobiele beveiliging tegen virussen, sms-spam, malwareaanvallen, het stelen van data en uitval van diensten. Trend Micro 2009 Consumer Security Suites zijn er in twee versies: Trend Micro Internet Security en Trend Micro Internet Security Pro. Deze laatste versie omvat aanvullende features die zijn geoptimaliseerd voor specifieke pc-prestaties, laptopgebruik buitenshuis en online bankieren en winkelen.

# # #

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld.

Ingezonden persbericht