KNHS


Nederlanders succesvol in de marge van Birmingham 13 oktober 2008

BIRMINGHAM (KNHS) - Het was balen voor de bezoekers van de Grote Prijs van Birmingham; vijf Britten en één Ier in de barrage en die Ier was de Britten te snel af. Billy Twomey won de 7.500,-- Pond die bij de eerste prijs hoorde en Michael Whitaker werd tweede, voor Ben Maher. Harrie Smolders (Hooge Mierde) die in deze wedstrijd Exquis Powefee aan de start bracht haalde de barrage niet door een springfout, terwijl Jurgen Stenfert (Doesburg) met BMC Okometa twee palen uit de lepels wierp.

In de puissance noteerde Stenfert in de derde barrage met BMC Vayom een springfout en eindigde als derde. Robert Whitaker sprong met Finbarr vijf maal foutloos en won. In het puntenspringen verzamelde Stenfert met BMC Okometa evenveel punten als winnaar Robert Whitaker met Rusedski, alleen in een fractie langzamere tijd en werd daardoor tweede. In een wedstrijd met barrage over hindernissen met een hoogte van 1.55 m. was Stenfert met BMC Naomie de snelste foutloze combinatie en daarmee zette de Doesburgse ruiter de Bob Hurford Memorial Cup op zijn naam. In het jacht was Smolders met Riovanna de beste Nederlander met een zevende plaats.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.hoys.co.uk

Uitslag Grote Prijs:


1) Billy Twoney (Ier) - Je t'Aime Flamenco - 0 / 42.36
2) Michael Whitaker (Eng) - Insul Tech Wonami Van den Aard - 0 / 42.59
3) Ben Maher (Eng) - Robin Hood W - 0 / 43.34 13) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Powerfee - 5 17) Jurgen Stenfert (Doesburg) - BMC Okometa - 8

Uitslag Puissance (zo):


1) Robert Whitaker (Eng) - Finbarr V

2) Ellen Whitaker (Eng) - Ladina B

3) Laura Kraut (USA) - Likido
3) Ben Maher (Eng) - Eperlaan Du Fouquet
3) Jurgen Stenfert - BMC Vayom

Uitslag 1m55 (za):


1) Jurgen Stenfert - BMC Naomie - 0 / 0 - 34.65
2) Robert Smith (Eng) - Vangelis S - 0 / 0 - 34.98
3) Paul Barker (Eng) - Elegant C - 0 / 0 - 35.95