Bijlmer Breakz breekt de dansvloer met nieuw album.

13/10/2008 07:20

Stichting Bijlmer Breakz

Stichting Bijlmer Breakz lanceert met de CD release 'Break je Bek' een

nieuw geluid uit de Amsterdamse Bijlmer.

Sinds 2005 biedt de stichting een muzikaal platform aan jonge

talentvolle artiesten uit Amsterdam Zuidoost en omstreken.

De videoclip van de track "Dit is wat ik wil" is nu te zien op Youtube.

Bijlmer Breakz heeft zich voor het album laten inspireren door de stedelijke vernieuwing van de Bijlmer. De metamorfose die de Bijlmer momenteel ondergaat sluit perfect aan bij het gedurfde, nieuwe geluid dat Bijlmer Breakz ten gehore brengt.

Door elementen uit European Drum 'n' Bass en HipHop met Zuid-Amerikaanse invloeden tot een geheel te smeden zijn 'New European' Breakz ontstaan. Hierdoor is 'Break je Bek' een eigentijds album geworden.

Er wordt door 7 verschillende acts op 16 nummers in het Nederlands,

Surinaams, Dominicaans en Papiaments gerapt en gezongen. Met bijdragen van New Born, Gekke Mac, TK Jive, Zanillya, Skitta & Sketch, Sudden LC en Reina Linger, zet het album Amsterdam Bijlmer nog prominenter op de kaart.

De diversiteit aan artiesten en hun muziek klinkt als één geheel, ondanks het feit dat het om een verzamelalbum gaat. Net als de track "Dit is wat ik wil", waar alle artiesten hun krachten verzamelen, is ook de rest van het album geproduceerd door Bass Killah. Met zijn herkenbare sound heeft de producer een consistent verzamelalbum weten te creëren.

De videoclip van het nummer 'Dit is wat ik wil' is gemaakt door TwoThings (www.twothings.net). Dit productiebedrijf maakte eerder videoclips voor Anouk, Beef, Opgezwolle en ID?. De clip is in rotatie bij MTV networks, staat online op videoportals zoals Youtube en is natuurlijk te zien op www.bijlmerbreakz.com, waar ook de rest van het album te beluisteren is.





http://www.bijlmerbreakz.com