Ingezonden persbericht


Den Haag, 10 oktober 2008

Hier past een boom!

PvdA presenteert bomenoverzicht: maandag 13 oktober stadskwekerij

Vele Hagenaars gaven enthousiast gehoor aan de PvdA-actie Hier past een boom! De opbrengst van deze actie wordt maandag 13 oktober aangeboden aan verantwoordelijk wethouder Rabin Baldewsingh. Naast een indrukwekkende lijst met locaties waar bomen kunnen worden geplant, zullen Susan Cohen Jehoram en Willem Minderhout de wethouder een jong boompje aanbieden dat zij gezamenlijk zullen planten in de stadskwekerij.

Op 23 april 2008 lanceerde de PvdA in Den Haag een actie waarbij mensen locaties konden melden waar ooit een boom heeft gestaan, dan wel waar een boom goed zou passen. Een paar maanden later is het tijd om de balans op te maken en de wethouder een lange lijst locaties aan te bieden.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn op maandag 13 oktober om 11.00 uur in de stadskwekerij aan de Kwekerijweg 8a in Scheveningen.

Voor deze presentatie zijn tevens de melders van potentiële boomlocaties uitgenodigd. Ook zij krijgen het overzicht aangeboden en een rondleiding door de stadskwekerij. Hierbij zal worden ingegaan op een aantal van de vele vragen en onduidelijkheden die aan het licht kwamen tijdens onze actie. Waarom moest die mooie boom voor mijn huis verdwijnen? En waarom is er na twee jaar nog steeds geen boom teruggeplant?

Ook voor de pers is er gelegenheid om deze en andere vragen te stellen. En uiteraard krijgt ook u een exemplaar van het overzicht.



Ingezonden persbericht