D66

Kabinet moet twijfels over Gay Games wegnemen

13 oktober 2008

D66-kamerlid Boris van der Ham heeft het kabinet om opheldering gevraagd over de steun aan een hernieuwde organisatie van de Gay Games door ons land. Enkele weken zegde staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken, PvdA) zijn hulp toe, maar nu wordt in een brief aan de Kamer toch weer onduidelijkheid gezaaid. De sociaal-liberaal heeft het kabinet nu om opheldering gevraagd.

Heemskerk zegt steun toe

Van der Ham: "Een aantal weken geleden, in een debat over toerisme, zegde staatssecretaris Frank Heemskerk op mijn verzoek toe dat hij zou helpen om de Gay Games opnieuw naar Amsterdam te halen." De hoofdstad organiseerde het evenement in 1998 ook. De gemeenteraad van Amsterdam nam eerder al unaniem een motie van D66-raadslid Petra Hoogerwerf aan om de Gay Games opnieuw te organiseren.

Van der Hoeven kan nog niks zeggen

Afgelopen week kreeg Van der Ham echter bericht dat de schriftelijke vragen die hij eerder had gesteld nog niet beantwoord konden worden. Opmerkelijk is dat die brief niet van staatssecretaris Heemskerk kwam, maar van de minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA). Van der Ham: "Een gekke situatie want de toezegging om steun voor de Gay Games was al gedaan. Daarom heb ik het kabinet om opheldering gevraagd. Ik wil weten waarom er uitstel van beantwoording is gevraagd aan de Kamer. Voorkomen moet worden dat de regering op zijn voornemen zal terugkomen."