Gemeente Brummen


Inventarisatie wandelroutes gestart

(Oorspronkelijke publicatie datum: 13-10-2008)

Landschapsbeheer Gelderland gaat in opdracht van de gemeente Brummen inventariseren waar nog oude kerkenpaden, of delen ervan liggen. Dit gebeurt onder andere aan de hand van oud kaartmateriaal. Onder andere de wijkraden, de historische vereniging, de oudheidkundige vereniging en ondernemers die in het buitengebied hun brood verdienen in de toeristische sector werken hier aan mee. Uit deze groep is een inventarisatiegroep gevormd van 10 personen.

De inventarisatie moet uiteindelijk leiden tot het weer herkenbaar en beloopbaar maken van delen van deze routes. Samen met bestaande routes en eventueel aan te leggen routes moeten er diverse rondjes rond de dorpen ontstaan. Deze dorpenrondjes moeten te zijner tijd een aaneengesloten wandelnetwerk in de gemeente Brummen vormen waarvan bewoners en recreanten gebruik kunnen maken. Het is de bedoeling van de provin-cie dat er een aaneengesloten netwerk in de hele IJsselvallei gaat ontstaan.

Dorpenrondje
De inventarisatie is de basis voor realisatie en aanleg van de wandelroutes. Daarbij gaat het niet alleen om aanleg van paden maar ook om aankleding van het landschap. Zo zullen er langs de routes waar mogelijk groene elementen zoals hagen, struwelen of bomen worden geplant. Het is de bedoeling om dit najaar met de daadwerkelijke ontwikkeling en aanleg van een dorpenrondje rond Leuvenheim te beginnen.

Informatie
Wilt u meer informatie over de ontwikkeling en inventarisatie van de historische wandelroutes, neemt u dan contact op met projectleider Recreatie & Toerisme, de heer H. de Boer, tel. (0575) 56 85 31 of mailadres h.deboer@brummen.nl.