Gemeente Almere

Bronzen beeld spoorloos

13-10-2008

Bronzen vaas Sinds enige tijd is het bronzen kunstwerk aan de Wandellaan in Almere Stad spoorloos verdwenen. Het kunstwerk zonder titel (1989) is gemaakt door kunstenaar Jeroen Snijders en stond vanaf 1993 op de groenstrook van de Wandellaan in Almere-stad.

Bronzen vaas
Het bronzen kunstwerk lijkt op een vaas en is eigendom van de gemeente Almere. In 1993 werd het beeld geplaatst op de wandelpromenade aan het Weerwater, als onderdeel van de beeldenroute door het winkelgebied Almere Stad. Hoe en wanneer het beeld gestolen is, is onduidelijk. Het beeld woog 300 kilo, was ruim twee meter hoog, anderhalve meter breed en 70 centimer diep.

Oproep
Vanwege het gewicht van het kunstwerk kan de ontvreemding niet zonder slag of stoot hebben plaatsgevonden. Daarom roept de gemeente Almeerders op om extra alert te zijn bij vreemde situaties rond kunstwerken in de buurt. Denkt u iets vreemds te zien, dan kunt u dit melden via het landelijk politienummer 0900-8844, onder vermelding van recherche basiseenheid Almere. Of via het meld-misdaad-anoniemnummer: 0800 - 7000.