Gemeente Voorschoten

overhandigt rookmelder

Burgemeester Staatsen overhandigt rookmelder

Rookmelderaanbieding Veel mensen hebben nog steeds geen rookmelders in hun huis. Terwijl deze apparatuur bij brand echt levensreddend kan zijn. De maand oktober staat dan ook, tijdens de brandpreventieweken, landelijk in het teken van rookmelders. Om ook lokaal de aandacht op brandveiligheid in huis te vestigen, ontving de familie Cavé uit Voorschoten vrijdag 10 oktober twee rookmelders uit handen van van burgemeester Jeroen Staatsen en Arnaud van den Brink van de Brandweer Voorschoten.

Ruth Cavé-Hameetman was blij verrast met de twee melders. `Met twee kleine kinderen is het wel een veilig idee natuurlijk. We gaan ze meteen ophangen'

Van den Brink, net begonnen als medewerker Brandpreventie bij de Brandweer Voorschoten, kon haar nog enkele handige tips geven voor een toekomstige locatie van de melders.

Inmiddels heeft de familie Cavé de rookmelders allemaal hangen. "Wij zijn nu in ieder geval voorbereid. Een rookmelder kan levens redden weet ik nu, ik hoop dat meer mensen zich daarvan bewust worden', aldus een opgeluchte Hameetman.

Heeft u zelf nog geen rookmelders?
U koopt ze bij doe-het-zelfzaken of bouwmarkten of via de webshop van www.brandwonden.nl

* 13 oktober 2008