Bredeschool.nl

Rotterdam start proef met andere lestijden

maandag 13 oktober 2008

In Rotterdam begint Stichting SWKGroep binnenkort met een proef met andere lestijden. Kinderen gaan elke dag van acht tot twee naar school.

Dit maakte de organisatie voor Kinderopvang bekend in het document `Een eigentijds dagarrangement: op weg naar rust, regelmaat en ruimte voor kinderen'. De aanleidingen voor het eigentijdse dagarrangement isde versnipperde dag die kinderen vaak ervaren door heen en weer pendelen tussen opvang en onderwijs. De nieuwe lestijden moeten meer rust en regelmaat brengen, het tekort aan overblijfkrachten terugdringen, maatschappelijke knelpunten verminderen en op de lange termijn de continuïteit, uitvoerbaarheid en betaalbaar van opvang waarborgen.

Met het meest in het oogspringende onderdeel, woensdagmiddag gewoon naar school, speelt de SWK-groep ook in op de behoefte van werkende ouders die vaak vrij moeten nemen op woensdagmiddag. Er is dan ook ruim draagvlak onder ouders voor het continurooster en de vroege start van de school, aldus de SWKGroep in het rapport.

Op dit moment is het nog niet duidelijk welke Rotterdamse school begint met de proef. In Tilburg is al een proef gaande. Download hier het rapport.