Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 13 oktober 2008

Bestuurder onder invloed van alcohol veroorzaakt aanrijding, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 28-jarige automobilist uit Enschede mocht op zondag 12 oktober zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt.

Op zondag 12 oktober omstreeks 14.50 uur werd een aanrijding gemeld op de B.W. ter Kuilestraat in Enschede. Bleek dat een 28-jarige man om onduidelijke reden tegen een geparkeerde auto had gereden. Deze auto schoot vervolgens door tegen een tweede geparkeerde auto.

Omdat het vermoeden bestond dat de 28-jarige man alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,83 promille uit. De man is een beginnend bestuurder en het rijbewijs werd ingevorderd. (08-129082)

Onder invloed van alcohol achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 41-jarige automobilist uit Enschede mocht op zondag 12 oktober zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondag 12 oktober omstreeks 22.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Boulevard 1945 in Enschede, een bestuurder van een auto. De man wilde niet meewerken en ging er vandoor. De automobilist kon op de Parkweg in Enschede door de politie worden klemgereden.

Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 41-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau werd een bloedproef afgenomen door een GGD-arts. Het rijbewijs is ingevorderd.

Snorfietser gewond na aanrijding met motor

Almelo

Een 21-jarige man uit Almelo raakte zondag 12 oktober gewond toen hij met zijn snorfiets, op de kruising Catharina van Renneslaan / Pijperstraat in Almelo in aanrijding kwam met een bestuurder van een motor.

Zondag 12 oktober omstreeks 17.30 uur kwam een melding bij de politie dat op de kruising Catharina van Renneslaan / Pijperstraat in Almelo een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 21-jarige bestuurder van een snorfiets uit Almelo over de Pijperstraat reed. Op de kruising met de Catharina van Renneslaan verleende hij geen voorrang aan een 23-jarige bestuurder van een motor uit Westerhaar. De snorfietser werd met onbekend letstel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-129113)

Met ruim 1,69 promille achter het stuur en veroorzaakt een aanrijding, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 56-jarige automobilist uit Hengelo mocht op zondag 12 oktober zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en met zijn auto de sloot in belande.

Zondagavond 12 oktober omstreeks 23.30 uur kwam er een melding van een aanrijding op de Oldemeulenweg in Hengelo. Bleek dat een 56-jarige automobilist uit Hengelo om onduidelijke reden de sloot in was gereden.

Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,69 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-129199)
Met 1,4 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Borne

Een 19-jarige automobiliste uit Enschede mocht op maandag 13 oktober haar rijbewijs inleveren, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 13 oktober omstreeks 01.10 uur controleerden surveillerende agenten, op de Weerselosestraat in Borne, een bestuurster van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 19-jarige Enschedese, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,4 promille uit. De vrouw is een beginnend bestuurster, het rijbewijs werd ingevorderd. (08-129219)

Met ruim 1,53 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 47-jarige automobilist uit Hengelo mocht op maandag 13 oktober zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 13 oktober omstreeks 04.10 uur wilden surveillerende agenten, op de Oldenzaalsestraat in Hengelo een bestuurder van een auto controleren. De automobilist reed met gedoofde lichten. De man negeerde het stopteken en ging er met een te hoge snelheid vandoor in de richting van de Duitse grens.

Op de A1 bij de Duitse grens kon de man door de Koninklijke Marechaussee worden klem gereden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 47-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,53 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-129242)

Spoor van vernielingen in Tubbergen en Geesteren, politie zoekt getuigen

Tubbergen / Geesteren

In de nacht van zaterdag 11 oktober op zondag 12 oktober hebben diverse vernielingen plaats gevonden in Tubbergen en Geesteren. De politie is op zoek naar de veroorzakers en roept getuigen op zich te melden.

In de nacht van zaterdag 11 oktober op zondag 12 oktober is er een spoor van vernielingen achter gelaten op diverse locaties in Tubbergen en Geesteren. Bij vier woningen aan de Beatrixstraat, Manderveenseweg en Hardenbergerweg in Tubbergen en een woning aan de Manderveenseweg in Geesteren werden ruiten ingegooid. Ook bij een bedrijf aan de Reutummerweg in Tubbergen was dit ook het geval. Een brievenbus aan de Manderveenseweg in Tubbergen werd vernield en bij een sportvereniging aan de Sportlaan zijn ook meerdere vernielingen gepleegd.

De politie is op zoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernielingen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-129079)