Persberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht, 13-10-2008

Auto tegen boom

WILNIS Bij een aanrijding raakte op zondagochtend 12 oktober een vader en zijn drie kinderen gewond.

Rond 11.35 uur reed een 47-jarige automobilist uit Mijdrecht met zijn drie kinderen (leeftijd vooralsnog onbekend) over de Bovendijk. Een getuige zag dat de auto met een behoorlijke snelheid de bocht inreed, in de berm terecht kwam, tegen een boom botste, om zijn as tolde en aan de andere kant van de weg tot stilstand kwam.

Alle inzittenden raakten gewond, twee werden per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht en twee naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden. Het letsel bestond onder andere uit botbreuken, zwaar gekneusde ribben en een hersenschudding.

Lastige jeugd

BREUKELEN Op zondag 12 oktober werden drie jongens aangehouden voor vernieling, mishandeling en niet voldoen aan bevel of vordering.

Rond 15.50 uur kreeg de politie de melding dat jongeren in het park aan de Markt met scooters aan het crossen zouden zijn en daarbij vernielingen aanrichtten. Een motoragent trof een 17-jarige jongen uit Breukelen op een scooter in het park aan. Met de scooter was kennelijk in het park gecrost, want hij zat onder de modder. In het park bleek het grasveld door het crossen te zijn vernield. Daarop werd de 17-jarige jongen aangehouden.

Een vijftal jongeren bemoeiden zich met de aanhouding en hen werd gevorderd weg te gaan. Dat deden zij aanvankelijk, maar kwamen vervolgens weer terug. Zij werden nogmaals gevorderd, twee 16-jarige jongens uit Breukelen voldeden daar niet aan. Eén van hen stapte op de agent af, die duwde hem enkele malen weg, maar vervolgens viel de jongen de agent aan. De agent werkte hem tegen de grond, waarna de jongen hem weer aanviel en de agent in het gezicht sloeg.

Inmiddels kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Daarop werd ook de agressieve 16-jarige jongen aangehouden. De tweede 16-jarige jongen werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om weg te gaan. Het drietal is voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. De jongen die de agent aanviel is voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. De agent liep een pijnlijke kaak op en deed aangifte van mishandeling.

Dieseldieven

MAARSSEN Vier mannen werden op zondagmiddag 12 oktober op heterdaad betrapt op de diefstal van diesel.

Rond 13.10 uur kreeg de politie de melding dat meerdere mannen bij de afslag Maarssen aan de Rijksweg A2 diesel uit aggregaten aan het stelen waren. Agenten gingen ter plaatse en zagen daar vier mannen lopen, die bij het zien van de politie vlug een jerrycan weggooiden. Het viertal rook naar diesel en zij bleken diesel uit een hoogwerker te hebben afgetapt en die in de tank van hun eigen auto te hebben gegoten.

De mannen, 22, 26, 28 en 31 jaar oud en allen afkomstig uit Roemenië, werden aangehouden. Hun auto, voorzien van een Spaans kenteken, werd in beslag genomen. De vier zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Veel te veel op

MAARSSEN/BREUKELEN Op zondagochtend 12 oktober raakten twee automobilisten hun rijbewijs kwijt.

Rond 06.30 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat een kennelijk dronken automobilist over de Vogelweg in Maarssen reed. Agenten gingen ter plaatse en zagen de automobilist, een 22-jarige man uit Maarssen, op de Safariweg rijden en gaven hem een stopteken.

Uit de blaastest bleek dat hij veel te veel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 570 ug/l, ruim zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Maarssenaar is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond 07.05 uur controleerden agenten een 28-jarige automobilist uit Amsterdam op de Parallelweg in Breukelen. Hij had te veel alcohol op en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 590 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Amsterdammer is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omdat de man zijn rijbewijs niet bij zich had, werd zijn auto in beslag genomen. Indien hij zijn rijbewijs op het politiebureau afgeeft, krijgt hij de auto mee onder de voorwaarde dat een ander achter het stuur plaats neemt.

Mannen beroofd

ABCOUDE Twee mannen werden in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 oktober van hun fietsen en een portemonnee beroofd.

Rond 03.40 uur fietsten twee jongemannen van 20 en 21 jaar en afkomstig uit Abcoude over de Amsterdamsestraatweg. Ter hoogte van de parkeerplaats aan de Haagwinde werden zij door een groep van ongeveer zes jongeren tegengehouden. Vervolgens werden beiden van hun fiets beroofd en de 20-jarige jongeman ook van zijn portemonnee. De laatste werd daarbij geslagen en geschopt, zijn maatje wist te ontkomen door weg te rennen. De 20-jarige jongen had letsel aan zijn hoofd en is naar het AMC in Amsterdam gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Aan getuigen die de beroving/mishandeling hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.