Gemeente Den Haag

Vijf kanshebbers voor de 'Haagse Mantel'

Wethouder Bert van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid, Emancipatie)heeft 10 oktober de namen bekend gemaakt van Haagse zorgprofessionals die zijn genomineerd voor de aanmoedigingsprijs de 'Haagse Mantel'.

De kanshebbers zijn:

- verzorgende Brenda Warmerdam (verpleeghuis Lozerhof);
- vrijwilligerscoördinator Carly Steyn (verzorgingshuis Loevestein),
- helpende Henk van der Starre en fysiotherapeut Ronald van Erkel (verpleeghuis Bosch en Duin),

- verzorgende Renske White (verpleeghuis Houtwijk)
- het hele zorgteam van Jalan Batavia (verzorgingshuis Hoge Veld).

Tijdens de Dag van de Mantelzorg, 9 november, kiezen mantelzorgers zelf wie de prijs - een beeldje - mee naar huis mag nemen.

De nominaties komen voort uit onderzoek van Zorgbelang en stichting Voorall onder 236 mantelzorgers die in een van de Haagse verpleeg- en verzorgingshuizen de zorg voor een familielid op zich nemen. Aan hen is de vraag gesteld 'welke zorgprofessional verdient een pluim'.

De reden om iemand een pluim te geven, lag vooral op het gebied van 'open samenwerking', 'goed luisteren' en 'goede informatie'. Verder blijkt uit het onderzoek dat de meeste mantelzorgers (86%) tevreden zijn over het contact met de zorgprofessionals. Ook vinden veel mantelzorgers (72%) dat er goed naar hen wordt geluisterd. Een verbeterpunt is de bereikbaarheid van de vaste contactpersoon. Ook is het niet altijd duidelijk wat een mantelzorger wel of niet mag doen.

De 'Haagse Mantel' is een van de initiatieven uit het 'Haags mantelzorgakkoord'.
In dat akkoord hebben 10 Haagse organisaties afspraken gemaakt om de positie te verbeteren van de 50.000 mantelzorgers die Den Haag telt.

de genomineerdern voor de aanmoeidingsprijs de Haagse Mantel, in gezelschap van wethouder Bert van Alphen (achter tweede van rechts). Op de foto v.l.n.r. Margreet Roemeling (Voorall), Ronald van Erkel (Bosch en Duin), Lizette Kappé (team Jalan Batavia), Marianne van de Meer (vervangt haar collega Renske White van Houtwijk), Carly Steyn (Loevestein), wethouder Bert van Alphen, Brenda Warmerdam (Lozerhof) en Erik Visser (Zorgbelang).