Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag en UWV samen voor re-integratie De gemeente Den Haag en het UWV hebben 10oktober een overeenkomst afgesloten waarin is vastgelegd dat beide partijen gebruik kunnen maken van elkaars re-integratiediesnten. Voor werkzoekenden verkleind deze samenwerking de afstand tot de arbeidsmarkt.

De praktijk heeft uitgewezen dat intensievere samenwerking van de zogenaamde ketenpartners (UWV, CWI en gemeente) tot beter resultaat voor de werkzoekende kan leiden. Bij verscheidene projecten tussen de gemeente Den Haag en UWV ontstonden raakvlakken bij handhaving en re-integratie van uitkeringsgerechtigden.
De ketenpartners willen door deze samenwerking een extra bijdrage leveren aan de afname van het aantal uitkeringsgerechtigden en zoveel mogelijk mensen snel aan een baan helpen. "Dit is weer een stap verder op weg naar een geïntegreerde dienstverlening voor onze klanten", laten dienst SZW en UWV weten.

Regiogemeenten profiteren mee
Naast de afspraken die nu tussen UWV en de dienst SZW zijn gemaakt, bestaat er al enige tijd een samenwerkingsverband tussen de gemeente Den Haag en de regiogemeenten. Dit betekent dat de samenwerkingsafspraak van UWV en de gemeente Den Haag die nu is ondertekend ook voordelen zal hebben voor de klanten van deze regiogemeenten.