Politie Drenthe

Maandag

Assen, 13-10-2008

Politie assisteert bij ongevallen

GEES Zondagmiddag is een 19-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg met zijn personenauto in een sloot beland. De man reed over de Dorpsstraat en had de bocht iets te ruim genomen, hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt. De man raakte niet gewond en had niet gedronken. De auto moest met een kraanwagen uit de sloot worden gehaald. (08-183188)

DIEVERBRUG Zondagmiddag heeft op de Rijksweg een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn reed in de richting van Assen en wilde een voor hem rijdende auto inhalen. Op hetzelfde moment wilde een 32-jarige automobilist uit Oldehove de 38-jarige automobilist inhalen. Beiden raakten elkaar. Door de botsing raakte de 38-jarige automobilist met zijn auto de vangrail. Niemand raakte gewond. De automobilist uit Oldehove kon zijn weg vervolgen. De auto van de automobilist uit Apeldoorn moest worden afgesleept. (08-183196)

HAVELTE Zondagavond is een 47-jarige automobilist uit Langedijke op de N371 in botsing gekomen met twee overstekende honden. De honden waren van een erf gelopen en staken plotseling de weg over. De automobilist kon de twee honden niet meer ontwijken. De automobilist kwam uit de richting van Meppel en reed richting Havelte. Een van de twee honden was op slag dood, de tweede hond werd zwaar gewond per dierenambulance naar een kliniek overgebracht. De personenauto raakte licht beschadigd. (08-183232)

Verkeersongevallen met letsel

HOOGEVEEN Zondagochtend is een 30-jarige automobilist uit Hoogeveen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A37. Toen de politie ter plaatse was, bleek dat er een auto in de sloot lag. De 30-jarige bestuurder uit Hoogeveen was al uit de auto. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De automobilist was door onbekende oorzaak met zijn auto tegen de vangrail aangereden. Na een stuurcorrectie belandde hij uiteindelijk in de sloot. De auto moest worden afgesleept. (08183150)

ASSEN Zondagmiddag is een 27-jarige motorrijder uit Tynaarlo gewond geraakt bij een ongeval op de Europaweg-West. De motorrijder kwam uit de richting van de Maria in Campislaan en reed in de richting van de Balkenweg. In een flauwe bocht verloor hij de macht over het stuur. Hij kwam ten val en gleed in de richting van een glazen wand. Door de val brak de motorrijder zijn sleutelbeen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. (08-183172)

Politie vordert rijbewijzen in

SLEEN De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 21-jarige motorrijder uit Koekange ingevorderd. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 132 kilometer per uur over de Schaapstreek. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De politie zette de man aan de kant en vorderde het rijbewijs in. (08-183216)

BORGER De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 47-jarige automobilist uit Onstwedde ingevorderd op de N374. De automobilist reed met een gecorrigeerde snelheid van 144 kilometer per uur over de N374. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De politie zette de man aan de kant en vorderde het rijbewijs in. (08-183228)

Politie houdt duo aan

HOOGEVEEN De politie heeft zondagmiddag twee mannen (18 en 26 jaar) uit Hoogeveen aangehouden op de Notaris Mulderstraat inzake fietsdiefstal. Naar aanleiding van een melding ging de politie ter plaatse. Het duo zou een fiets op de Van Goghlaan hebben weggenomen. Aan de hand van informatie van een getuige kon de politie het duo op de Notaris Mulderstraat aanhouden. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De eigenaar heeft zijn fiets teruggekregen. (08-183178)

Uitslaande brand op bovenverdieping

ERICA Zondagmiddag is een woning aan de Noordersloot zwaar beschadigd door een uitslaande brand op de bovenverdieping. De brand ontstond nadat een inwoner van het pand de kachel had aangestoken. Na enige tijd ging het brandalarm af. De bewoners van de woning ontdekten op de bovenverdieping dat er iets in brand stond en probeerden de zaak nog te blussen. Dit lukte niet. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek de hele bovenverdieping al in brand te staan. De brand werd vervolgens geblust. Niemand raakte gewond. (08-183249)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.