Gemeente Bennebroek


13 oktober 2008

Hoe gezond is Kennemerland? GGD Kennemerland houdt onderzoek onder volwassenen

Ruim 14.000 inwoners in de regio zijn willekeurig geselecteerd om aan het onderzoek mee te doen. Deze mensen vinden rond 23 oktober de Gezondheidsenquête 2008 van GGD Kennemerland in hun brievenbus. Als ze dat willen, kunnen zij de vragenlijst ook met een persoonlijke inlogcode via internet invullen. Dat kan al vanaf 10 oktober, dan ontvangen zij ook de inlogcode. Het doel van het onderzoek is de gezondheidssituatie van 19-65 jarigen in de regio in kaart te brengen. Als veel mensen meedoen, ontstaat een betrouwbaar beeld van de gezondheid van de inwoners van de regio Kennemerland.

Zomer 2009: de resultaten
De GGD publiceert de resultaten in de zomer van 2009. De resultaten worden waar mogelijk vergeleken met landelijke cijfers. De gemeenten gebruiken de onderzoeksresultaten bij het vaststellen van hun beleid en activiteiten op het gebied van de volksgezondheid. Gemeenten en zorginstellingen kunnen met de resultaten van het onderzoek hun voorzieningen en activiteiten zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften van volwassenen.

Selectie
De 14.000 inwoners die de vragenlijst ontvangen, zijn willekeurig geselecteerd uit de bevolkingsregisters van de elf gemeenten in de regio Kennemerland. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De elf gemeenten die tot het werkgebied van GGD Kennemerland behoren zijn: Bennebroek, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

---