Datum: 13 oktober 2008

Noordwijkerhout Automobilist ziet motorrijder over het hoofd Een 38 jarige automobilist uit Kockengen zag zondag 12 oktober rond 15.30 uur bij het oprijden van de Ruigenhoekerweg een daar rijdende motor met een 45 jarig echtpaar uit Haarlem over het hoofd. Een aanrijding volgde waarbij het echtpaar gewond raakte en met hoofd- en nekletsel werd overgebracht naar het LUMC. De man kwam vanaf de afrit van de Provincialeweg N206.

Katwijk / Noordwijkerhout Verdachten diefstal uit woning aangehouden De politie heeft zondag 12 oktober rond 14.30 uur twee vrouwen van 36 en 38 jaar uit Nieuwegein en Driebergen-Rijsenburg en een 41 jarige man uit Amsterdam-Zuidoost aangehouden. De drie worden verdacht van diefstal van geld en sieraden uit de woning. Kort voor hun aanhouding wisten de twee vrouwen zich de woning binnen te praten. Ze hielden de vrouw aan de praat waarna één van de vrouwen ongezien de deur wist te openen voor de man. Deze haalde het geld en de sieraden weg. De drie vertrokken in een auto. De politie werd gewaarschuwd door buurtbewoners die de vrouwen hadden zien lopen en het niet vertrouwden. Op één van de buurtbewoners werd nog ingereden. De politie startte een zoekactie waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Dit had succes. Op de Herenweg in Noordwijkerhout werd het drietal in de boeien geslagen en de auto voor het onderzoek in beslag genomen. De verdachten zitten nog vast.

Voorhout Verdachte aangehouden voor auto-inbraken De politie heeft zaterdag 11 oktober rond 06.15 uur aan de Nijverheidsweg een 25 jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man brak daar in in twee vrachtauto's en een bestelbus. Daarbij werden autoradio's gestolen. Die werden teruggevonden in een zak die lag bij een fiets waarmee de verdachte zich kennelijk verplaatste. De verdachte hield zich schuil voor de zoekende agenten in een ruimte onder één van de vrachtauto's. De agenten waren gaan zoeken na een melding van een vrouw uit Heemstede dat zij had gezien dat een raampje van een vrachtauto ingeslagen was en dat een man zich onder een vrachtauto verborg. De verdachte bekende de diefstallen. Hij wordt maandag 13 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Oegstgeest Boete voor te snel varen Een 26 jarige schipper uit Haarlem heeft zaterdag 11 oktober rond 23.45 uur een bekeuring van 130 euro gekregen voor te hard varen in de Haarlemmertrekvaart.. Agenten die over de weg reden zagen de snelle motorboot varen en lazen op de teller 40 km/h. af. De hoogste snelheid waarmee daar gevaren mag worden is 12 km/h. Bij snel varen is de kans op schade aan walkanten en in het water afgemeerde boten groot. De agenten besloten de schipper dan ook tot de orde te roepen door hem te bekeuren. De schipper had verder alle vereisten om te mogen varen met een snelle motorboot en op dat tijdstip, in orde.

Leiden Aanhouding voor winkeldiefstal De politie heeft zondag 12 oktober rond 18.50 uur een 35 jarige man uit Leiden aangehouden als verdachte van een winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Levendaal. Toen de diefstal door personeel werd ontdekt en hij daarop aangesproken werd, bedreigde hij een medewerker met een priem. Daarna ging hij er vandoor. De politie die op het Levendaal surveilleerde zag de verdachte rennen met in zijn kielzog medewerkers van de supermarkt. Onmiddellijk werd ook de achtervolging ingezet en in de Spilsteeg kon de verdachte worden gepakt. Hij zit nog vast.

Leiden Aanhoudingen na inbraakalarm De politie heeft zaterdag 11 oktober twee mannen uit Leiden van 28 en 30 jaar aangehouden. Hun aanhouding volgde na een melding van een beveilgingsbedrijf die waren bij het ROC aan het Lammenschanspark waar rond 00.30 uur een inbraakalarm was afgegaan. Toen de beveiligers terplaatse kwamen reed er net een witte bedrijfsbus weg. Die werd gevolgd en de politie werd gebeld. Op de Suringastraat eindigde de rit. Twee mannen vlogen een portiek van woningen binnen en een derde rende de straat uit. De twee werden daar aangehouden. De bedrijfsbus bleek eerder die nacht in Den Haag te zijn gestolen. Voor zover nu bekend is is er bij het ROC niet daadwerkelijk ingebroken maar is het bij een poging gebleven. De twee verdachten zijn aan het eind van de middag weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Leiden Klap in gezicht na opmerking aan te sluiten in rij Een 47 jarige man uit Den Haag kreeg zaterdag 11 oktober rond 13.20 uur op het Station een klap in zijn gezicht van een 32 jarige man uit Leiden. Dit was zijn reactie nadat de Hagenaar hem aansprak op zijn gedrag. De Leidenaar sloot niet aan in een voor een geldkantoor wachtende rij mensen maar wilde voor in de rij gaan staan. De Leidenaar werd aangehouden voor mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Mannen aangehouden voor verdacht gedrag De politie heeft maandag 13 oktober rond 02.30 uur op de Koninginnelaan drie mannen uit Bulgarije van 21, 22 en 25 jaar aangehouden. De drie zaten in een auto waarvan de 22 jarige bestuurder op drankgebruik werd gecontroleerd. Hij had te veel gedronken. Zijn ademanalyse was 485 ug/l. Boven de limiet van 90 ug/l voor een beginnend bestuurder en de invorderingsgrond van 350 ug/l. voor het rijbewijs. Hij moest deze dan ook inleveren. Bij die controle ontdekte de politie in de auto meerdere inbrekerswerktuigen en een navigatiesysteem dat in 2007 in Scheveningen gestolen was. De mannen zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Roelofarendsveen Buurman betrapt inbrekers Een bewoner van een woning aan de Narcisstraat heeft vrijdagavond 10 oktober drie inbrekers betrapt en de politie gebeld. De buurman zag twee mannen en een vrouw vlakbij de woning staan. De buurman vertrouwde het niet en ging niet in op de smoezen van één van de mannen. Deze bedreigde de buurman met een ijzeren staaf waarna hij er vandoor kon gaan, evenals de twee anderen. Op basis van de signalementen werden de twee verdachten, Hagenaars van 18 en 20 jaar, in de omgeving aangehouden. Bij de woning bleek een raam geforceerd te zijn, waarna de woning was doorzocht.

Zevenhuizen Politie onderzoekt vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij aan de Zuidplasweg waarbij een 16 jarige jongen uit Zevenhuizen gewond raakte in zijn gezicht. Een 19 jarige Waddinxvener werd aangehouden door een portier van een uitgaansgelegenheid daar en later overgedragen aan de politie. Even na 02.30 uur brak de vechtpartij tussen twee groepen jongeren uit. In de uitgaansgelegenheid was al een woordenwisseling ontstaan.

Waddinxveen Aangehouden voor baldadigheid De politie heeft zaterdag 11 oktober rond 19.55 uur op de Brederolaan drie jongen uit Gouda van 17, 17 en 18 jaar aangehouden. De drie trokken planten uit de gemeentelijke plantenbakken en gooiden die naar elkaar. De politie telde al snel dertien gesneuvelde planten. De drie zijn daarover onderhouden en kregen een proces-verbaal voor baldadigheid.

Gouda Verkeersongeval Zondag 12 oktober vond om 16.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Kleiwegplein/Fluwelensingel. Een 18 jarige automobilist uit Gouda reed over de Fluwelensingel en sloeg bij de verkeerslichting op de kruising rechtsaf om de Vredebest op te rijden. Hierdoor werd vermoedelijk een 65 jarige fietsster uit Gouda geraakt. Zij viel en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Aangehouden voor diefstal fiets De politie heeft maandag 13 oktober rond 01.00 uur op het Lakenpolderplein een 17 jarige jongen uit Gouda aangehouden voor diefstal van een fiets. Het was de surveillerende agenten opgevallen dat hij eerst zonder fiets liep en even later met een fiets. Bij de controle kwam het woord er uit. Hij had de fiets bij het winkelcentum Goverwelle gestolen omdat zijn fiets vorige week gestolen was. De politie heeft de fiets in beslag genomen. De verdachte zit nog vast.

-------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --