Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 7 oktober 2008

Verkeersbesluit
Het college heeft een verkeersbesluit genomen voor het gebied Molenakkers en een gedeelte van het centrum van Hilvarenbeek (gedeelte tussen Paardenstraat, Vrijthof, Molenakkers en Bloemenstraat). Het besluit houdt in dat voor het betreffende gebied een snelheidslimiet van 30 km per uur wordt ingesteld en dat voorrangskruisingen in het gebied worden opgeheven.

Regionaal maatregelpakket Verkeer en Vervoer
In het kader van de zogenaamde `Gebiedsgerichte aanpak (GGA)' - een samenwerkings-verband van provincie, Rijkswaterstaat, politie en acht gemeenten in Midden-Brabant - wordt jaarlijks een regionaal pakket met verkeersveiligheidsmaatregelen vastgesteld en uitgevoerd. Op het uitvoeringsprogramma voor 2009 staat voor Hilvarenbeek onder meer de aanleg van 30 km zones in Esbeek, Diessen noord en een gedeelte van de Diessenseweg.
Het college heeft ingestemd met dit uitvoeringsprogramma en brengt het ter kennis van de commissie voor Openbare Werken en Milieu. Het definitieve programma wordt eind november vastgesteld in het regionale portefeuillehoudersoverleg.

Vernaming openbare ruimte
Het college heeft besloten de straatnaam `Kwelderdijk' - die werd vastgesteld op 30 juni 2008 - in te trekken en als nieuwe naam `Kweldijk' vast te stellen. Aanleiding voor deze wijziging is een reactie waarin werd aangegeven dat ter plaatse sprake is van `kwel' (doorsijpelend water) en niet van `kwelder' (begroeide buitendijkse landaanwas).