Provincie Utrecht

Reconstructie kruispunt N401-Spengen, gemeente Breukelen

9-10-2008 -

Op maandag 13 oktober start aannemer Dura Vermeer met de reconstructie van het kruispunt van de provinciale weg N401 met de zijweg Spengen in Kockengen, gemeente Breukelen. De werkzaamheden duren circa zes weken.

Doel van de reconstructie is het verbeteren van de verkeersveiligheid voor fietsers die ter plaatse van Spengen de N401 willen oversteken.

Wat gaat er gebeuren?
Langs Spengen komt vlak voor het kruispunt een opvangfietspad aan de westzijde. Fiesters worden via dit fietspad naar een verkeersgeleider op de hoofdrijbaan van de N401 geleid, waardoor ze zich veilig tussen de drukke verkeersstromen kunnen opstellen in in twee keer kunnen oversteken.
Ook komt er een korte linksafstrook op de N401 richting Spengen. Met deze linksafstrook worden kop-staartbotsingen op de N401 voorkomen. Om de fietsers veilig de parallelweg tegenover Spengen op te laten rijden, wordt de parallelweg ter plaatse van het kruispunt verhoogd uitgevoerd (als kruispuntplateau). Hierdoor gaat de snelheid omlaag.

Duur van de werkzaamheden
De werkzaamheden starten op maandag 13 oktober aanstaande en zullen circa zes weken duren. Gedurende deze periode legt de aannemer ook een grote duiker onder Spengen aan, in opdracht van het waterschap Stichtse Rijnlanden.

Verkeershinder
Het doorgaande verkeer op de N401 zal gedurende de hele periode in beiden richtingen het kruispunt kunnen blijven passeren. Om werkruimte te creëeren, werkt de aannemer met halve rijbaanafzettingen. Met behulp van tijdelijke verkeerslichten wordt het verkeer dan om-en-om langs het werk geleid. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk files ontstaan, zal de groentijd van de verkeerslichten worden aangepast aan de spitsperioden.

Afsluiting zijweg Spengen
De zijweg Spengen wordt gedurende de hele periode afgesloten voor autoverkeer. Bestemmingsverkeer moet gebruik maken van de route via de N212 en de Geerbrug en omgekeerd.
Spengen blijft vanaf het kruispunt met de N401 bereikbaar voor fietsers en hulpdiensten (brandweer en ambulance).

Nadere informatie
Met vragen over de wegwerkzaamheden, de afsluiting en de omleidingsroute kunt u terecht bij de provincie Utrecht: T: (030) 258 38 88, E: wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 33 19