Gemeente Brummen


Binnenkort start bouw MFC in Brummen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 02-10-2008)

In de week van maandag 13 oktober start aannemersbedrijf Goldewijk uit Doetinchem met de bouw van het multifunctioneel centrum (MFC) aan de Troelstralaan in Brummen. Het nieuwe gebouw wordt begin oktober volgend jaar opgeleverd. Dit betekent dat de kinderen van de Koningin Julianaschool en de peuterspeelzaal na de herfstvakantie van 2009 hun intrek in het gebouw zullen nemen.

Eind vorig jaar kwam het definitief ontwerp van het MFC Brummen gereed, waarmee het college van B&W vervolgens begin februari 2008 heeft ingestemd. Het uitgangspunt bij het ontwerp is een gebouw dat goed ingepast is in de omgeving. Het gebouw staat aan de rand van het park en omgeven door groen. Ook qua kleuren van materialen zal het gebouw goed passen in de parkachtige omgeving. Op een speciale pagina op deze website (klik hier) vindt u meer informatie over het toekomstige multifunctioneel centrum aan de Troelstralaan in Brummen.

Start bouwwerkzaamheden
Nog voor de zomer heeft het college de opdracht voor de bouw van het gebouw gegund aan aannemersbedrijf Goldewijk uit Doetinchem. Sinds enige tijd is het bouwterrein omringd met hekken. Vanaf maandag 13 oktober starten de bouwwerkzaamheden. Met behulp van verkeersborden wordt het verkeer op de werkzaamheden gewezen en worden veilige oversteekplaatsen en parkeerplaatsen voor omwonenden aangegeven.

Gebruikers van het gebouw
Het nieuwe gebouw zal straks worden gebruikt door de Koningin Julianaschool en de peuterspeelzaal. Het MFC komt te liggen naast het bestaande gebouw van de Kinderopvang Brummen. In het nieuwe gebouw komen de functies school, peuterspeelzaal en dubbelspellokaal. Dit laatste lokaal kan straks door alle nieuwe gebruikers worden gebruikt. Ook zal het lokaal aangepast zijn aan de eisen van schoolgym voor de groepen 3 en 4 van alle basisscholen in de kern Brummen. De realisatie van het MFC is een samenwerkingsproject (gebaseerd op de filosofie van de brede schoolgedachte) van de Koningin Julianaschool, Stichting Peuterspeelzalen Brummen, Stichting Kinderopvang Brummen en de gemeente Brummen.