ProRail

Persbericht

26-09-2008

Nachtwerkzaamheden aan het spoor tussen station Houten en Fortweg

In de maand oktober ontstaat er gedurende drie nachten geluidsoverlast door de werkzaamheden aan de nieuwe westelijke spoorbaan tussen station Houten tot aan de Fortweg.

In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 oktober en in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 oktober wordt er tussen 01.00 en 06.00 uur ballast (grind) aangevoerd en gelost. Op maandagnacht 20 oktober vanaf
01.00 uur tot en met dinsdag 21 oktober 21.00 uur wordt het grind uitgereden en verdeeld tussen de spoorstaven. Dit verdelen gebeurt met een ballast-afwerkmachine. Ook wordt een stopmachine ingezet die de dwarsliggers (bielzen) en spoorstaven op de juiste locatie en hoogte legt.

Nachtelijke overlast
Het lossen, uitrijden en verdelen van het grind tussen de spoorstaven geeft aanzienlijke geluidsoverlast. Er worden losbakken met rubberen bekleding gebruikt die de geluidsoverlast weliswaar verminderen, maar zeker niet wegnemen. Ook komt er stof vrij bij het uitrijden van ballast. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid.

Randstadspoor
De werkzaamheden aan het spoor gebeuren in het kader van project Randstadspoor. Randstadspoor draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de regio Utrecht. Het project bestaat uit het bouwen van een aantal nieuwe stations voor de ontsluiting van Vinex-locaties, de uitbreiding van de sporen tussen Vleuten en Houten Zuid en het vernieuwen van de stations Houten, Vleuten en Lunetten.

Meer informatie
Indien u vragen of klachten heeft over de werkzaamheden in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 08003990000.