Gemeente Boekel


Gemeente Boekel heeft de juiste belangenafweging gemaakt

Vandaag heeft de gemeente Boekel kennis genomen van de uitspraak van de Raad van State met betrekking tot de aangevraagde voorlopige voorziening door de BMF inzake de kap van bomen voor aanpassing van de infrastructuur in de landbouwontwikkelingsgebieden (LOG) en de reconstructie van de N605.

De Raad van State heeft het verzoek om voorlopige voorziening afgewezen en is van mening dat de gemeente de juiste belangenafweging heeft gemaakt en de kap van de bomen gerechtvaardigd was.

De gemeente Boekel ziet in de uitspraak een bevestiging van de juistheid van haar handelen en van de zorgvuldigheid die daarbij in acht is genomen. Wethouder Ketelaars: "Ik ben opgelucht dat er nu duidelijkheid is. De gerechtelijke procedure heeft te lang geduurd en dat is niemands belang. We kunnen nu door met de uitvoering en zijn in staat de werkzaamheden op tijd af te ronden, waarmee tevens een substantieel subsidiebedrag tegemoet kan worden gezien. Het college heeft begrip voor de vragen die de gewezen praktijk heeft kunnen oproepen maar meent louter in het gemeentebelang te hebben gehandeld."