Uitgeverij het Spectrum


Persbericht

Magistrale biografie van Ian Kershaw in luxe leeseditie

Ian Kershaw schetst in zijn biografie van Hitler het volledige beeld van de dictator: opkomst, oorlog en ondergang.

In een meeslepende stijl onderzoekt Kershaw Hitlers persoonlijke achtergronden en ontmaskert hij hardnekkige mythen. Dit is het verhaal van een vergiftigde wereld en van een man die zowel door die wereld is gevormd als haar geschapen heeft. Deze eendelige, luxe editie is door Kershaw herzien en voorzien van een nieuw voorwoord.

De auteur: Ian Kershaw (1943) geldt als een van 's werelds meest prominente onderzoekers van nazi-Duitsland. Van zijn hand verscheen eerder Keerpunten. Van de vorige edities van Kershaws Hitler-biografie werden al meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

Fragment uit Hitler - De biografie:

'Hitler had geen 'privéleven', Natuurlijk, hij hield van escapistische films en van zijn dagelijkse wandeling naar het theehuis van het Berghof, de tijd die hij doorbracht in zijn idyllische Alpen, ver weg van de ministeries in Berlijn. Maar dit waren lege rituelen. Voor Hitler bestond er niets buiten het politieke milieu: hij kon niet terugvallen op een ander, dieper bestaan dat zijn publieke reflexen bepaalde. Zijn 'privéleven' werd geen onderdeel van zijn publieke imago. Integendeel; zijn omgang met Eva Braun was zo geheim dat de Duitse bevolking pas van haar bestaan hoorde toen het Derde Rijk al in puin lag. Veeleer was het zo dat Hitler juist de publieke sfeer 'privatiseerde'. 'Privé' en 'publiek' waren bij hem zozeer versmolten dat ze niet meer uit elkaar te houden waren. Hitlers hele bestaan viel samen met de rol die hij tot in de perfectie beheerste: die van Führer.'

Oktober 2008

Titel      Hitler                                              
Ondertitel De biografie                                        
Auteur     Ian Kershaw                                         
Uitvoering Gebonden met stofomslag                             
Illustrati64 pagina's zwart-wit foto's                        
es                                                            
Omvang    1.122 blz.                                          
Prijs     E 49,95                                             
ISBN      978 90 274 1690 2                                   


Bestellen:

Hitler
Hitler
Ian Kershaw