Erasmus MC


---

Viroloog Ab Osterhaus ontvangt Erasmus MC-onderscheiding

Professor Ab Osterhaus, hoogleraar Virologie aan het Erasmus MC, heeft tijdens Lof der Geneeskunst de Erasmus MC-onderscheiding uitgereikt gekregen uit handen van prof.dr. Huib Pols, decaan en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Osterhaus was samen met Sir Roy Anderson spreker tijdens 'Lof', de jaarlijkse publiekslezing van het Erasmus MC. Tijdens het evenement heeft Osterhaus zich ook laten vaccineren tegen griep, omdat hij onlangs 60 jaar is geworden.

Professor Ab Osterhaus geldt als een wereldautoriteit op het gebied van virusoverdracht van dier naar mens. Osterhaus is tweevoudig hoogleraar (in Rotterdam en in Utrecht) en heeft zitting in de Gezondheidsraad, het Adviessorgaan voor parlement en regering over de stand van wetenschap op het gebied van de volksgezondheid. Daarnaast zit hij in Europese wetenschappelijke comités en is hij directeur van twee referentiecentra van de Wereldgezondheidsraad WHO.

Enthousiasme
De Raad van Bestuur van het Erasmus MC sprak in het eerbetoon van "bewonderswaardige gaven, scherpzinnigheid en vindingrijkheid" bij de expert-viroloog. Osterhaus werd geroemd vanwege het feit dat hij zijn kennis voor een groot publiek toegankelijk maakt en: "al decennia lang jonge mensen aan zich weet te binden, waar hij niet alleen kennis overdraagt maar hen ook infecteert met zijn enthousiasme voor de wetenschap".

Ab Osterhaus (links) krijgt het vilten doek behorend bij de prijs en de felicitaties in ontvangst van Huib Pols.

Publicatiedatum :08-10-2008