Trots op Nederland

Nieuws

Rita Verdonk pleit voor afschaffing overdrachtsbelasting

Rita Verdonk heeft vandaag tijdens het debat over Fortis en ABN AMRO aan de Minister van Financiën Wouter Bos voorgesteld om de overdrachtsbelasting voor een periode van twaalf maanden op te schorten. Hiermee zou het kabinet de druk die door de kredietcrisis is ontstaan in de huizenmarkt kunnen verlichten.

Overdrachtsbelasting is een belasting die wordt geheven over de koopprijs van een woning, deze belasting bedraagt 6% van deze koopprijs en wordt ten tijde van de koop verrekend met de belastingdienst. Uit het kadaster blijkt dat er in augustus van dit jaar 20% minder huizenverkopen plaatsvonden vergeleken met augustus vorig jaar. De huizenmarkt toont al drie maanden een dalende trend. De NVM heeft verklaard dat de verkoopperiode fors oploopt. De financiering van een woning wordt, mede door de kredietcrisis, voor de gewone burger steeds moeilijker. Door deze oorzaken dreigt de markt op slot te geraken.

Engeland heeft onlangs het goede voorbeeld gegeven door de overdrachtsbelasting gedurende een periode van twaalf maanden af te schaffen voor woningen tot 175.000 pond (EUR 215.000). Rita Verdonk vindt dat het kabinet dit goede voorbeeld moet volgen.

Wij verzoeken u vriendelijk op deze plek alleen inhoudelijke reacties over dit onderwerp te plaatsen.
Reacties die geen betrekking hebben op het bovengenoemde nieuwsitem worden verwijderd.

Aan een discussieforum waar dergelijke reacties geplaatst kunnen worden, wordt op dit moment hard gewerkt.