Nederlandse Tafeltennisbond

Keen/Werner Schlager
EK 2008: Makkelijke overwinning voor dubbel Trinko Keen/Werner Schlager
Trinko Keen en zijn Oostenrijkse dubbelpartner Werner Schlager hebben op overtuigende wijze de laatste 32 van de Europese Kampioenschappen bereikt. De combinatie versloeg de Duitser Patrick Baum en de Oostenrijker Daniel Habesohn met 3-0 (11-5 11-5 11-4). Ook Carla Nouwen/Linda Creemers zitten bij de laatste 32.

Keen en Schlager ondervonden minder tegenstand dan verwacht van hun opponenten. De Nederlander, bezig aan zijn laatste grote toernooi, controleerde het spel, terwijl de Oostenrijker met zowel zijn forehand als backhand aanviel. ,,Dit is voor ons het goede spelsysteem. Op deze manier ", was ook de Arnhemmer tevreden. Ondanks de goede partij is Keen nog niet volledig hersteld van zijn griepaanval vorige week.

Linda Creemers en Carla Nouwen noteerde een 3-1 zege op de Engelse Martha Travis en de Zwitserse Rachel Moret. Na de eerste game met 12-10 te hebben gewonnen, trokken de Nederlandse dames de goede lijn door met 11-6. De derde game ging met 12-10 verloren, maar in de vierde doorgang was het Oranjeduo oppermachtig: 11-3.

Minder verging het Li Jie en Elena Timina in de strijd om een plaats bij de laatste 32. Het Nederlandse dubbel verloor met 3-1 van de Servische vrouwen Gabriela Feher en Ana-Maria Erdelji: 8-11 4-11 13-11 9-11. Alle dames komen later vandaag nog in actie in het enkelspel.

NTTB/HH