Gemeente Emmen

spetterende start voor Brede School Klazienaveen

8 oktober 2008

Wethouder van Onderwijs van de gemeente Emmen, mevrouw Thalens-Kolker gaf woensdagochtend 8 oktober jl. het officiële startsein aan Brede School Klazienaveen. Leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen en leerlingen van klas 1 en 2 van het Esdal College uit Klazienaveen gaven een spetterend optreden op het plein voor het Esdal College in Klazienaveen

Cultuurprogramma
In de afgelopen vier weken hebben alle partijen die deel uitmaken van Brede School Klazienaveen mee gedaan aan een cultuurprogramma. Het programma, dat tot stand is gekomen door samenwerking van al deze partijen, is bedoeld voor kinderen van 2½ tot en met 14 jaar. Het optreden tijdens de officiële opening van Brede School Klazienavee laat zien dat kinderen hebben genoten van het muziek maken en dansen. Met recht een geslaagd uniek project voor Klazienaveen.

Brede School
Brede School Klazienaveen is een samenwerking van alle basisscholen in Klazienaveen, de peuterspeelzaal, Esdal College, welzijngroep Sedna, bibliotheek, CQ en de gemeente Emmen. Deze partijen vinden elkaar in de zorg rondom de ontwikkeling van kinderen in Klazienaveen. Ieder kind heeft immers het recht zich optimaal te ontwikkelen. Om extra ontwikkelingskansen te kunnen realiseren werken deze partijen samen.

Een Brede School is niet per definitie een bepaald gebouw of ruimte. Het gaat om een aanpak waarbij organisaties samenwerken om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Dit kan door te zorgen voor een aantrekkelijke en creatieve leer- en leefomgeving.