Provincie Noord-Holland

Herfstuitstapjes in nieuwsbrief IJmond en Zaanstad

8-10-2008

De herfst is een prachtige periode om eropuit te gaan. De digitale nieuwsbrief van de Groene IJmond en Tussen IJ&Z biedt volop inspiratie voor en informatie over uitstapjes in de regio IJmond en Zaanstad voor de hele familie.

De nieuwsbrief met het thema herfst is te downloaden op www.groeneijmond.nl
of www.tussenijenz.nl. Wanneer u zich hier aanmeldt, ontvangt u de nieuwsbrief voortaan automatisch. Ieder kwartaal staan de regionale seizoensactiviteiten in de schijnwerpers. Ook vindt u er informatie over de ontwikkeling van de groen- en recreatieprojecten de Groene IJmond en Tussen IJ&Z. Er zijn ook uitgebreide brochures van de Groene IJmond en Tussen IJ&Z. Deze kunt u via het digitale loket van de provincie Noord-Holland, op www.pnh.nl, gratis opvragen.

Over de Groene IJmond
Met het programma de Groene IJmond investeert de overheid in groen in de regio IJmond. Het doel is om deze sterk verstedelijkte regio groener te maken voor de mensen die er wonen, werken of recreëren. De deelprojecten zijn o.a. de Lunetten, de Duinen, de Groene Stadsrand, het Tuinbouwgebied, de Landgoederen, de Baak en Parkzone Wijkeroog. Ook is er veel aandacht voor het aanleggen en verbinden van fiets- en wandelpaden. In 2010 moet het programma gereed zijn. De provincie Noord-Holland werkt samen met de gemeentes Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Recreatie Noord-Holland. Kijk voor meer informatie op www.groeneijmond.nl.

Over Tussen IJ&Z
Met het programma Tussen IJ&Z legt de overheid 250 hectare nieuw recreatiegebied aan tussen de IJmond en Zaanstad. Het programma zorgt voor meer recreatiemogelijkheden dicht bij huis. Het bestaat uit recreatiegebied de Buitenlanden rondom de Broekpolder, de Omzoom rondom Saendelft en het Aagtenpark bij Beverwijk. Ook is er veel aandacht voor aantrekkelijke wandel- en fietsroutes die straks van het groen van Zaanstad naar de kust voeren. De provincie Noord-Holland werkt samen met de gemeentes Beverwijk, Zaanstad, Uitgeest, Heemskerk, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Dienst Landelijk Gebied. Kijk voor meer informatie op www.tussenijenz.nl.

Nieuwsredactie